Zinga otpušta više od 500 radnika!

Deonice ove kompanija pale su za 11,6 odsto, na nešto više od tri dolara, nakon nastavka rada.

Otpuštanje gotovo 520 radnika trebalo bi da blago poboljša Zingine rezultate u drugom kvartalu, a kompanija predviđa neto gubitak između 28,5 i 39 miliona dolara.

Smanjivanje troškova, koje uključuje zatvaranje studija u brojnim gradovima, trebalo bi da uštedi kompaniji 70 do 80 miliona dolara.

"Niko od nas nije očekivao da ćemo se suočiti sa nečim ovakvim, pogotovo kada toliko naše kulture samo raste. Smatram da svi znamo da je ovo bilo neophodno kako bi mogli da nastavimo dalje. Odnos koji nas je služio tako dobro u stvaranju i isporučivanju vodećih servisa za videoigre na internetu sada nam otežava da uspešno vodimo na mobilnim i multiplatformama, gde će se društvene igre igrati", rekao je zaposlenima Mark Pinkus, izvršni direktor Zinge.

Od svoje velike javne ponude u decembru 2011. godine, koja je usledila nakon perioda ogromnog rasta, Zinga nije uspela da ponovi uspeh svojih ranih naslova na Fejsbuk platformi.

Igrači sve više vremena provode na mobilnim uređajima, što predstavlja izazov za proizvođača igara, koji je toliko investirao u objavljivanje Fejsbuk naslova.

Zinginim deonicama se sada trguje po ceni više od 70 odsto manjoj od njihove IPO vrednosti od 10 dolara.

(Izvor: Kuirir )

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.