Čudo od mame: Porodila se na auto-putu, a zatim oživela bebu koja nije disala

0

Linet Hejls iz Mesta Sendi u američkoj saveznoj državi Juti u nedelju ujutro je istovremeno postala majka i superheroj. Ne samo da se porodila kraj sablasno pustog puta kroz pustinju i na svet donela zdrave muške blizance, već je i veštačkim disanjem spasla život jednoj od beba koja u trenutku rođenja nije disala.

Pošto joj je termin bio tek u avgustu, Hejlsova je sa prijateljicom kolima krenula u Nevadu, ali porođaj je neočekivano započeo na sred druma kroz pustinju na kome je saobraćaj u principu redak.

Prijateljica je htela da je odveze do bolnice, ali za to nije bilo vremena. Dok je prijateljica zvala policiju i hitnu pomoć, Linet je rodila prvu bebu, dečaka nazvanog Džej Džej, ali on nije disao, pa je odmah počela da mu daje veštačko disanje.

U međuvremenu su stigli i policajci koji su nastavili sa veštačkim disanjem, jer je majka ponovo osetila kontrakcije i ubrzo rodila još jednog dečaka, kog je nazvala Ej Džej.

Dok mu se rađao brat, prvi dečak je počeo da diše i oglasio se zdravim plačem.

Majka i dve bebe, zdrave i u dobrom stanju, ali obe lakše od 2 kilograma, hitno su prevezeni u bolnicu.

Prema izveštaju o srećnom događaju koji jeobjavio TV kanal FOX13, bebe su dobro i lepo napreduju, mada će najverovatnije morati da ostanu u bolnici do avgusta.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.