U Vukovaru ne odustaju od bitke protiv ćirilice

0

Predstavnici "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara" saopštili su da će nastaviti borbu protiv uvođenja ćirilice u službenu upotrebu u tom gradu, iako je kandidat kojeg su podržavali izgubio na lokalnim izborima u trci za gradonačelnika.

U predizbornoj kampanji za lokalne izbore za Gradsko veće i gradonačelnika Vukovara, Štab je dao podršku koaliciji predvođenoj HDZ-om i kandidatu Ivanu Penavi.

Podršku su dali da bi ostvarili svoje zahteve, među kojima je najvažniji proglašenje Vukovara mestom posebnog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata.

Na taj način želeli su i da spreče mogućnost uvođenja ćilirice u službenu upotrebu i postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

Štab tvrdi da će “Vukovar i dalje ostati hrvatski grad i mesto posebnog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata”.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) dobio je drugi gradonačelnički mandat u drugom krugu lokalnih izbora u nedelju.

Na konferenciji za novinare posle pobede rekao je između ostalog i da je ovaj štab “od prvog dana osnivanja bio i ostao produžena ruka HDZ-a s ciljem unošenja nemira među Vukovarce”, prenosi agencija Hina.

(Izvor: Tanjug, Novi magazin)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.