Udar na džep: Stekli se uslovi za poskupljenje struje

0

BEOGRAD – Vlada Srbije odredila je danas preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) Snabdevanje za javnog snabdevača električnom energijom, rečeno je u Ministarstvu energetike.

Kako su naveli u Ministarstvu, na današnjoj sednici Vlada je usvojila ugovor kojim se EPS Snabdevanje poverava delatnost od opšteg interesa. Time se ispunjavaju uslovi da EPS Snabdevanje podnese agenciji za energetiku zahtev za licencu, a nakon toga i zahtev za poskupljenje struje.

Agenciji će biti potrebno izvesno vreme da razmotri zahtev i odobri poskupljenje, a nove cene mogu stupiti na snagu 15 dana nakon obaveštavanja kupaca. Upravni odbor JP Elektroprivreda Srbije u februaru je doneo odluku o osnivanju privrednog društva EPS Snabdevanje, što je jedan od uslova za poskupljenje struje.

Struja je u Srbiji poslednji put poskupela 1. aprila 2011. godine u proseku za 15 odsto, tako da cena kilovatčasa, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV), iznosi oko šest evrocenti. Pre toga, struja je poskupela u martu 2010. godine u proseku za 10 odsto.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.