Vujošević: Veoma nam je stalo do titule šampiona Srbije!

"Ovo finale se igra u drugačijim okolnostima... oba tima ulaze u njega sa po jednim osvojenim trofejom i plasmanom u Evroligu, ali te činjenice ne umanjuju strast i želju da se rezultat potvrdi...Možda i zbog toga što smo ispunili ciljeve za ovu sezonu, nama je i manje stalo do ove titule, ali kada vidimo koliko je njima stalo, onda je i nama isto toliko", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Finale Superlige počinje sutra u 19 sati, a Partizan ima prednost domaćeg terena. Serija se igra na tri dobijene utakmice, a u dosadašnjem delu sezone Zvezda je osvojila Kup Srbije, a Partizan Jadransku ligu.

Vujošević je kazao da se ekipa sportski spremala za finale, a da je morala da reaguje na "određene situacije".

"Spremali smo se sportski, pravili smo specijale i korekcije prema protivniku, samo smo morali da reagujemo na izjave jedne osobe koja želi da bude glasnogovornik cele košarke. Želim mu stvarno da se stvari prenesu samo na teren i da samo lopta odlučuje", kazao je Vujošević.

Mediji, navijači i košarkaška javnost strahuju pred početak finala zbog velikih tenzija između dva kluba koje traju cele sezone.

Vujošević je novinarima priznao i udeo Partizana u stvaranju takve slike.

"Mali Davis Bertans (igrač Partizana) je čitao neko saopstenje i rekao:'Pa, ovo ima samo u Srbiji'. Pritisak na sudije postoji i s njihove i naše strane i od početka se vrši. Treba strogo kažnjavati te izjave...kada neko vrši pritisak normalno je da usledi naša reakcija. Treba sa svim tim da se prestane i bilo bi dobro da se stvari vrate u teren", rekao je trener Partizana.

Na pitanje novinara da li i lepo sportsko ponašanje moze da izazove istu reakciju druge strane, Vujošević je kazao:"Ako bi to stvarno bilo tako, onda verujem da može".

Trener Partizana je kazao da favorita u derbiju nema.

"Nema favorita, ali se nadam da ćemo mi osvojiti titulu, mada ne treba zaboraviti ni startne pozicije medija i navijača pred početak sezone. Ovi igrači su veoma, veoma kvalitetni, što će se videti, ali ja s ljudske strane nisam nikad trenirao bolje ljude. Oni su do sada primili samo pet plata zbog situacije u klubu, ali niko nikad nije postavio pitanje o tome i uopšte se ne priča", rekao je on.

"Tako, sa strane gledano, neko može da pomisli i da je sve u redu. Naš protivnik je u velikoj prednosti što se tiče toga i to nije mala stvar",
rekao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još