Dinamo, BATE, Cirih...

Ni u Cirihu nisu svesni koliko se njihovoj tituli danas raduju u Srbiji! Veseli se ona crno-bela polovina, pošto je ovakvim raspletom švajcarskog prvenstva definitivno rešeno da će Partizan biti nosilac u četvrtom, poslednjem krugu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tačnije, naš prvak će biti povlašćen u sve tri runde, dobijaće po rejtingu ekipe slabije od sebe i ako se po tome može govoriti - elita je na vidiku “parnog valjka”! 

Najinteresantniji i najteži je, svakako, četvrti krug, ali sada tu više nema nijednog imena od kojeg bi Partizan trebalo da zazire. Naprotiv, sve su rivali koji će kada dođe, ako sve bude po “redu vožnje”, do 18. avgusta, epitet favorita prepuštati našim crno-belima. Mogući rivali srpskog prvaka na poslednjem stepeniku, ako bi svi favoriti došli dotle, su Dinamo Zagreb (Hrvatska), bez sumnje najatraktivniji rival, sa kojim bi dvomeč sa ovakvim značajem definitivno bio više od igre, a onda BATE Borisov (Belorusija), Cirih (Švajcarska), te prvak Poljske (najverovatnije Visla Krakov). Od finiša u Bugarskoj zavisi ko će biti u petoj kuglici. Ako Levski osvoji titulu, onda bi naspram Partizana bio Makabi Haifa (Izrael), a ukoliko Slavija iz Sofije osvoji trofej, onda bi se ona našla u žrebu kao mogući rival srpskog prvaka. 

Nijedno ime od kojeg zastaje dah, nijedan tim od kojeg bi Partizanu klecala kolena. Sećanja na crno-belu “mušemu” na centru Humske 1 ponovo su sveža, kao nikad do sada.
Međutim, ne bi trebalo potceniti ni protivnike iz prva dva kruga kvalifikacija. Partizan bi kao prvu prepreku mogao da dobije, od respektabilnijih ekipa, šampiona Mađarske (Debrecin), Moldavije (Šerif), Gruzije (Dinamo Tbilisi) ili Azerbejdžana (Baku). Po ukusu crno-belih bi bio žreb po kojem bi se namerili na Dudelanž (Luksemburg), Ril (Vels), Glentoran (Severna Irska)... 

Ozbiljnije će biti u trećem krugu iz kojeg vrebaju Salcburg (Austrija), Kalmar (Švedska), Apoel (Kipar), Stabek (Norveška), Slovan (Slovačka), Ventspils (Letonija), Maribor (Slovenija), Hafnarfjardar (Island), Inter Turku (Finska) i Ekranas (Litvanija).
A, posle uspešno pređene te dve prepreke, ostaje još taj završni korak do elite.

MILIONI 

U slučaju plasmana u Ligu šampiona, Partizan bi inkasirao minimum 7,1 milion evra!
Svaka pobeda u grupi donela bi još 800.000, remi 400.000, a na kraju takmičenja bi stigla i pozamašna svota od TV prava...

ŽREB 22. JUNA 

Nova sezona za Partizan počinje 15. juna, kada počinju letnje pripreme, sedam dana kasnije crno-beli će saznati ime prvog i drugog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sa njima će se sastati 14. i 21. jula, odnosno ako prođe u treću rundu, 28. jula i 4. avgusta. Žreb za poslednji krug kvalifikacija održaće se 7. avgusta, a utakmice su na programu 18. i 25. avgusta.

www.novosti.rs

Pogledajte još