Belgijanci žele protiv Srbije da dokažu svoj kvalitet

Reprezentacija Belgije koja nije igrala na velikom turniru više od 10 godina, prva je u kvalifikacionoj Grupi A sa 16 bodova, koliko ima i Hrvatska, dok Srbija zauzima treće mesto sa sedam bodova iz šest utakmica.

Dobri rezultati u kvalifikacijama, ali i pobeda u prijateljskoj utakmici protiv selekcije SAD od 4:2, doprineli su da Belgijanci sa puno samopouzdanja dočekaju utakmicu protiv Srbije.

"Po individualnim kvalitetima igrača, samo su Nemačka i Španija bolje od nas", rekao je odbrambeni igrač reprezentacije Belgije Jan Vertongen, prenela je agencija Rojters.

Selektor Belgije Mark Vilmots rekao je, međutim, da bi i četvrta reprezentacija sveta, Hrvatska, mogla da se pohvali kvalitetnim sastavom i podsetio da njegova ekipa zauzima 15. mesto na svetskoj rang listi.

"Dobro je kada imate velike ambicije. Nemačka i Italija su učesnici svakog Svetskog prvenstva, a njihov cilj je plasman u finale. Tako bi trebalo da razmišljamo", rekao je on.

Do kraja kvalifikacija ostalo je da se odigraju još četiri utakmice, a Belgiji bi pobeda donela najmanje drugo mesto u grupi i plasman u baraž.

Pobednici devet kvalifikacionih grupa u Evropi će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a osam najbolje drugoplasiranih će igrati u baražu za preostala četiri mesta.

U ekipi Belgije zbog povrede neće biti centralnog beka Tomasa Vermalena, koji je odigrao sve utakmice u kvalifikacijama.

Utakmica između Belgije i Srbije igra se u petak, od 20.45 u Briselu.

U prvom delu kvalifikacija, prošlog oktobra, Belgija je u Beogradu pobedila Srbiju sa 3:0.

Beta

Pogledajte još