Dačić: Šarića i Mišu Ameriku tražimo širom sveta

Dačić u Moskvi učestvuje na Međunarodnoj konferenciji o borbi protiv nezakonitog prometa narkotika, a na pitanje novinara da li Srbija traži Šarića, Radulovića ili bilo koga iz takozvane Šarićeve grupe u Rusiji, Dačić je rekao:

„Mi ih tražimo širom sveta. Tako da sigurno da ih tražimo i u Rusiji. Bilo šta drugo da vam kažem bi bilo nelogično. Tako smo pričali da tražimo Šarića u Južnoj Africi što mu je bila jasna poruka da pobegne iz Južne Afrike“, rekao je Dačić.

Premijer Dačić je, takođe, rekao da će u toku 30. zasedanja Međunarodne konferencije za borbu protiv ilegalne trgovine narkoticima imati bilateralne susrete sa načelnikom ruske Federalne službe za kontrolu promete narkotika (FSKN) Viktorom Ivanovom i sa direktorkom američke Agencije za sporovđenje zakona u oblasti narkotika (DEA) Mišel Leonhart sa kojima će razgovarati o saradnji u presecanju puteva droge i hapšenju osumnjičenih za ilegalnu trgovinu narkoticima.

Premijer Srbije je u okviru konferencije izlagao na temu "Međunarodna saradnja u oblasti borbe protiv ilegalne narkopretnje".

Izvor: Tanjug via Blic

Pogledajte još