"Zlatne ruke Zlatara 2009" u Novoj Varoši

Turističko-sportski centar „Zlatar“ organizuje manifestaciju „Zlatne ruke Zlatara“ u cilju negovanja i očuvanja narodnog stvaralaštva.Učesnici manifestacije predstaviće opštinu Nova Varoš kroz jela, pića, odevne predmete, stare zanate, običaje.

Manifestacija će se održati 28. maja od 11.00 do 20.00 časova i 29. maja od 10.00 do 16.00. Mesto održavanja je centar Nove Varoši, a u slučaju lošeg vremena manifestacija se održava u hotelu „Jezero“.

Svečano otvaranje manifestacije je 28. maja u 12.30 časova. Učestvuju KUD Doma kulture „Nova Varoš“, KUD „Momčilo Tešić“ iz Požege, Trubački orkestar Ivana Đenadića iz Nove Varoši.

Za sve učesnike obezbeđeni su isti uslovi. Učešće na manifestaciji je besplatno, a sami učesnici uređuju svoj izlagački prostor-štand. Pored izlagača iz Nove Varoši očekuje se prisustvo izlagača iz susednih opština - Prijepolja, Priboja, Užica, Sjenice, Požege, kao i Niša, Kragujevca, Svilajnca.

Turističko-sportski centar „Zlatar“ dodeljuje zahvalnice svim učesnicima izložbe, a za najbolje uređen štand i najbolji suvenir dodeljuje se posebno priznanje. Predsednik žirija je Ana Jovanović, iz projekta „Suveniri Srbije –Beograd“.

Izložba je prodajnog karaktera, a za posetioce izložbe obezbeđene su nagrade sponzora. 

Izvor: TOS

Pogledajte još