7 trikova da bi zaljubljenost što duže potrajala

Na samom početku veze partneri se obično ne razdvajaju jedan od drugoga, neprestano i izmenjuju nežnosti, zagrljaje i poljupce.

Međutim, s godinama se stvari menjaju, a početna zaljubljenost i zaluđenost bledi. Najočigledniji znak da vam se brak nalazi u problemima jeste činjenica da oboje odustajete od stvari u kojima ste pre zajedno uživali, piše Saša Braun-Voršam i otkriva sedam trikova koje valja praktikovati u braku da bi zaljubljenost što duže potrajala.

Držanje za ruke

Ponekad se treba držati za ruke kao da ste još u srednjoj školi. Nemojte nikada da zaboravite kako vam se znalo zavrteti u glavi i kako su vam se dlanovi znojili samo zbog stiska ruke na samom početku veze.

Koketirajte

Iz nekog razloga, parovi s dužim stažom nekako jednostavno prestanu da zavode jedno drugo. Koketiranje je način na koji žene i muškarci komuniciraju, stoga nemojte da se ustručavate da zavodite trepćući očima, ili da ga nehajno dotaknete po nozi dok ste u bioskopu ili pozorištu.

Istinski slušajte

Kada vam partner nešto prepričava, nemojte da se pravite da slušate. Možda su vam te priče već pomalo dosadile, ali za vezu je zasita važno da slušate jedno drugo. Isprobajte nove restorane

(old_image)

Isprobajte nove restorane

To što ste već godinama zajedno ne znači da morate da odustanete od izlazaka – isprobajte nove restorane i kafiće, posetite izložbe ili pogledajte novi film i predstavu.

Kupujte male poklone

Na samom početku veze sitni znaci pažnje se podrazumevaju, ali s godinama nekako nestanu i to bez razloga. Iznenadite partnera buketom koji ste kupili bez posebnog povoda ili nekom simpatičnom sitnicom koju ste videli u izlogu na putu s posla.

Doterajte se

Barem jednom nedeljno skinite stari donji deo trenerke i doterajte se. Pokažite da vam je stalo što misli o vama.

Leptirići

Sigurno ih pamtite s početka veze, ali nema razloga da s godinama sasvim nestanu. Potrudite se da ih ponovno osetite.

Izvor: žena.blic.rs

Pogledajte još