Za utorak, 26. maj 2009.

BEOGRAD, 26. maja 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi danas su najviše pažnje posvetili ekonomskim i političkim temama u Srbiji i odnosima Srbije s Bosnom i Hercegovinom.

ALO - "Imuni stariji od 52 godine", o virusu svinjskog gripa. Pod naslovom "Mogu samo da skočim sa Gazele", o teškoćama sa kojima se suočava glumica Eva Ras, a Vladan Lukić za list kaže: "Dovešću Ruse da spasu Zvezdu".

BLIC - Pod naslovom "Poslanici hoće pet prosečnih plata" list piše da bi Predlogom zakona o Skupštini poslanici imali osnovnu zaradu od oko 163.000 dinara. O virusu novog gripa H1N1 "Meksički virus stiže u Srbiju ovog leta". O zbivanjima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi "Artemiju preti Crkveni sud".

BORBA - "Obaveštajne službe se ne bave svojim poslom, nego rade za političare špijunirajući njihove protivnike", o najavama predsednika Srbije Borisa Tadića. O poseti predsedavajućeg Presedništvu BiH "Poštovanje Dejtonskog sporazuma uslov stabilnosti u regionu". "Zlostavljanje u Crnoj Reci neprihvatljivo", o slučaju centra za lečenje bolesti zavisnosti.

VEČERNJE NOVOSTI - O neuspelim privatizacijama preduzeća u Srbiji u tekstu "Giganti u agoniji - neizvesna sudbina 10 hiljada radnika zbog neuspelih privatizacija". O vlasnicima zlatiborskih vila i placeva "Vlasnici bogastva još tajna". List prenosi i intervju ministra rudarstva i energetike Srbije Petra Škundrića da nema uslova za poskupljenje struje dok se ne podigne privreda Srbije: "Skuplje posle krize".

GLAS JAVNOSTI - "Čačak izbegao pakao", o posledicama kvara na dalekovodu zbog kojeg čačanski kraj nije imao struju nekoliko dana. "BiH kao da zaoštrava odnose sa Srbijom", o kandidaturi Seada Avdića za ambasadora u Srbiji. "Sabor tera Artemija u penziju", o dešavanjima u SPC.

DANAS - O odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine u intervjuu člana Predsedništva BiH Željka Komšića "I dalje bez dobrih poruka iz Beograda". O liberalizaciji viznog režima Evropske unije "Svi uslovi ispunjeni, u Evropu i dalje s vizama". O životinjskim ostacima u Srbiji u tekstu "Otpad kao leglo zaraza".

KURIR - O navodima poslanika Ivana Andrića da je direktor Radio televizije Srbije Aleksandar Tijanić "ratni huškač" u tekstu "(Ne)zaštićeni medved". O saobraćajnoj nesreći kod Kraljeva "Devojka poginula uoči mature".

POLITIKA - "Radikalizacija Sandžaka - pretnja ili blef", naslov je teksta o položaju muslimana u Srbiji i neslaganjima unutar muslimanske zajednice. Pod naslovom "Benzin najskuplji u Srbiji" list piše o visokim cenama goriva zbog akciza. "Marićeve bombe 'suvenir iz Bosne'", naslov je teksta o istrazi incidenta u Predsedništvu Srbije.

PRES - Pod naslovom "Svinjski grip stiže na leto" list prenosi procene epidemiologa Predraga Kona. "Knežević 'saslušava' i Tadića!" naslov je teksta o najavi advokata bivšeg gradonačelnika Zrenjanina da će kao svedoka pozvati predsednika Srbije.

PRIVREDNI PREGLED - "Protesti zbog pada cena mleka", o nezadovoljstvu evropskih proizvođača. O budućim strateškim partnerima Elektroprivrede Srbije "Četiri kompanije u trci za gradnju TE". O pogodnostima za firme koje na vreme ispunjavaju zakonske obaveze "Carinske olakšice prvo Hemofarmu".

Pogledajte još