Novo o "Prokletnicima"

Kventin Tarantino vam predstavlja... svoj novi film i jednu scenu koja do sada nije viđena!

Najnoviji film kultnog reditelja Kventina Tarantina "Prokletnici" (Inglourious Bastards) premijerno je prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu. Film o kome se dosta pričalo dok je sniman i koji su mnogi s nestrpljenjem očekivali, podelio je kritičare koji su ga prvi pogledali u Kanu.

Film "Prokletnici" je do sada najzahtevniji Tarantinov kinematografski poduhvat u kome je okupio veliku glumačku ekipu, koju predvode: Bred Pit, Dajen Kruger, Melani Loran, Kristof Volc, Majk Majers i Semjuel L. Džekson. Iako su neki kritičari nakon ovog filma iz bioskopske sale izašli ravnodušni, jedna od glavnih zvezda - Kristof Valc, osvojio je nagradu za Najboljeg glumca za upečatljiv portret naciste i briljantnog lingviste. 

Epsko ostvarenje "Prokletnici" počinje u Francuskoj koja se nalazi pod nemačkom okupacijom. Nacistički poručnik Hans Landa (Kristof Valc) ubija čitavu porodicu Šosane Drajfus (Melani Loren) pred njenim očima. Nakon strašnog događaja, Šosana će nekako stići do Pariza gde preuzima novi identitet kao vlasnica i operater bioskopa. Negde u Evropi, poručnik Aldo Rejn (Bred Pit) organizuje grupu jevrejskih vojnika koji će biti angažovani za ciljane akcije i odmazdu. Neprijatelju poznatom kao "Prokletnici", Rejnovom odredu se pridružuje i nemačka glumica i tajni agent Bridžet Von Hamersmark (Dajana Kruger) u misiji obaranja lidera Trećeg Rajha. Sudbine se ukrštaju pod bioskopskom nadstrešnicom, gde Šosana strpljivo sprema sopstveni plan osvete...

U sledećem ekskluzivnom klipu Tarantino vam predstavlja svoj novi film, nakon čega ćete biti u prilici da prvi pogledate jednu scenu iz "Prokletnika" koja do sada nije viđena.


Katarina Milovanović

Pogledajte još