Nova vlast u Boru: SNS, SPS, URS i Zajedno za Srbiju

Novi predsednik opštine Bor je Saša Vukadinović (SNS), za kga je od 32 prisutna odbornika glasalo 26 odbornika, koliko je dobio i novoizabrani zamenik predsednika, a dosadašnji prvi čovek borske opštine Nebojša Videnović (URS).

Većinom glasova za predsednika Skupštine Opštine izabran je Dobrića Đurić (SPS), koji na toj funkciji zamenio svog partijskog kolegu Dragana Žikića.

Mandat novog predsednika opštine Bor Saše Vukadinovića oročen je na godinu dana, jer će se u Boru već naredne godine održati redeovni lokalni izbori.

Vukadinović je rekao Tanjugu da je dosta urađeno u proteklom periodu, mada je , kako je naglasio, bilo i stvari koje nisu bile dobre.

„Nastojaćemo da to u hodu otklonimo, jer do isteka mog mandata ostalo je još godinu dana. Među prioritetima novog opštinskog rukovodtstva naći će se socijalna politika, zapošljavanje, obrazovanje, razvoj malih i srednjih preduzeća“, rekao je Vukadinović.

„Socijalistička partija Srbije uspela je da nađe svoje mesto u novoj prekomponovanoj vlasti izborom socijaliste za predsednika lokalne skupštine. Na taj način, SPS želela je da pruži svoj doprinos u funkcionisanju nove vlasi i razvoju političke demokratije u skupštini opštine Bor", izjavio je Dragan Žikić, predsednik Opštinskog odbora SPS-a.

Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Bor Dobrica Đurić, poručio je da je u radu borskog parlamenta najvažnije da se poštuju statut i poslovnik o radu.

„Mi ćemo se starati da odluke, neophodne za normalno funkcionisanje lokalne samouprave, budu donošene na vreme, a na izvršnoj vlasti je da te odluke i sprovodi", precizirao je Đurić.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još