Premijera Revizora: Aplauzi za sjajan ansambl!

Od samog početka kad gradonačelnik okuplja likove, ljude na položajima u datom mestu, pa preko zanimljivih, slojevitih zgoda i nezgoda, do uzbudljivog raspleta, u publici se čuo smeh, pljesak dlanova, pohvalni komentari... Trebalo bi i vremena i prostora da ih popišemo, ali se svode na opaske o slojevito i komičnoj gorko dočaranoj beskrupuloznosti onih kojih su na vlasti, odnosno onih koji kroje tuđe sudbine, a čiji se moralni principi, takvi kakvi su, nakaradni, šire kao virus.

"Već od prvih replika među kojima su i one koje govori govori sudijinica, vrsna Gorica Popović, predstava pleni", kaže Ružica Đinđić i dodaje da su “sjajni Gordan Kičić kao lažni revizor i Cile ILić kao gradonačelnik zaista upečatiljvo i snažno gradili svoje likove, a uz njih i čitav anasambl”.

Oleg Novković kaže “dugo nisam video ovako i u celosti i u detalju dobro urađeno delo” i da smo videli “ozbiljnu predstavu ozbiljne i izuzento talentovane rediteljke”.


"Radost i igra pulsira iz svakog člana sjajnog ansambla u ovoj predstavi rađenoj po komadu Nikolaja Gogolja koji je pozorišna klasika, a delovao nam je večeras kao da je juče pisan. Aktuealan, što bi se reklo od reči do reči i u punom značenju",
rekla je pozorišna reditljka Ljiljana Todorović.

O aktuelnosti sinoćne predstave govorilo se mnogo. Iznova nam je skrenula pažnju na vreme u kojem dominiraju banalni mediokriteti, da oni kroje svet u kojem je sve moguće - apsurd i opšte rasulo, a čak i kada se pojavi pretnja kazne, da čovek pomisli da će se nešto popraviti, sledi još veće rasulo. Rediteljka je, govoreći o čuvenom Gogoljevom komadu i teoretičarima koji su se Gogoljem bavili, između ostalog pomnenula i da je to, slikovito govoreći - “noć ili mrak u sred bela dana”.

Predstava će se do kraja sezone sigurno izvoditi često, a glumačku ekipu čine Nebojša Ilić, Branka Šelić, Jelena Petrović, Sofija Juričanin, Gordan Kičić, Feđa Stojanović, Gorica Popović, Bojan Žirović, Ivan Jevtović, Nenad Ćirić, Mladen Andrejević, Branimir Brstina, Branislav Zeremski, Milan Mihailović, Erol Kadić, Radmila Tomović, Milica Mihajlović, Vladislav Mihailović, Isidora Minić, Dragana Đukić.

(Izvor: Blic - Tanja Nježić )

Pogledajte još