Finale Superlige: Partizan "razbio" Zvezdu za 1:0

Druga utakmica igraće se u petak, 7. juna od 19.00 u hali Pionir, a domaćin će biti Zvezda.

Šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Dragan Milosavljević sa 28 poena, kapiten Vladimir Lučić postigao je 19, a Dejan Musli i Davis Bertans po 10.

Zvezdu je predvodio Raško Katić sa 19 poena.

Partizan je do pobede došao ubedljivije nego što se očekivalo, najviše zahvaljujući disciplinovanoj timskoj igri, izuzetno raspoloženom Milosavljeviću, ali i slaboj igri Zvezde na oba kraja terena.

Milosavljević je u prvom poluvremenu bio nezaustavljiv, postigao je u tom periodu 21 poen, pogađavši iz svih pozicija, dok Zvezda nije uspevala da se organizuje, postavi odbranu ili pogađa u kontinuitetu.

Zvezdin kapiten Igor Rakočević još se oporavlja od povrede i postigao je tri poena večeras, dok je prvi strelac crveno-belih u poslednje vreme, Marko Simonović utakmicu završio sa samo pet poena.

Partizan je silovito počeo meč, serijom od 10:0, u kojoj je kapiten Lučić dva puta silovito zakucao i tako podigao atmosferu u prepunom Pioniru.

Prve poene za Zvezdu postigao je Demarkus Nelson sa linije za slobodna bacanja. Nešto kasnije su se uključili i Katić i Simonović, tako da je Zvezda uspela da priđe do 23:16 na kraju prve četvrtine.

(old_image)

U drugoj deonici, nezaustavljivom Milosavljeviću pomogao je i Musli, a Partizan je povećao prednost na velikih 18 poena, 38:20. Crno-beli
su delovali skladno i efikasno, dok je Zvezda delovala bespomoćno na parketu.

Nisu crveno-beli imali ni šut, ni skok, a nije funkcionisala ni organizacija. Zvezdu je u kakvom takvom priključku održao sjajni Katić, koji je postigao skoro sve poene svog tima u toj deonici.

Partizan je na poluvreme otišao sa 15 poena prednosti, 43:28, ali i utiskom da potpuno kontroliše igru protiv nemoćne Zvezde. Drugo poluvreme donelo je, međutim, drugačiju sliku. Gostujući košarkaši su preko Branka Lazića, Nelsona i Katića napravili seriju od 11:0 i prišli na četiri poena zaostatka, 43:39.

To je bila najmanja prednost Partizana još od početka utakmice. Nalet Zvezde zaustavio je Lučić košem, posle čega je Nelson dao dva penala, a onda je Milosavljević odgovorio trojkom za 10 poena prednosti, 50:40 i ponovne kontrole meča.

Zvezda je na početku poslednje četvrtine poenima Katića prišla na 60:51, ali su se tu ubrzo završila nadanja gostiju. Lučić je poveo seriju svog tima od 13:0 za najveće vođstvo na utakmici, 73:51 tri minuta pre završetka meča.

Košarkaši Partizana posle meča su dugo ostali na parketu gde su pevali sa svojim navijačima i slavili pobedu.

Beta

Pogledajte još