Suzavac u dvorištu srpske ambasade u Ankari!

Demonstracije koje već šesti dan potresaju režim premijera Tajipa Erdogana u Turskoj ne pokazuju znakove smirenja, naprotiv po svoj prilici posle vesti da su se demonstrantima priključili radnici, očekuje se esklacija protesta. U obračunu sa demonstrantima policija ne bira sredstva, suzavac, biber sprej i gumeni meci, lete na sve strane, pa se često desi da pri tome stradaju i oni koji s tim nemaju mnogo veze.

Jedna od takvih situacija desila se upravo u Ambasadi Srbije u Anakari kada je tokom sudara policije i demonstranata, kanister suzavca pao u dvorište naše ambasade. Vest o tome Tviterom je poslao u svet (bivši) ambasador Srbije Dušan Spasojević.

"Kanister suzavca upravo je pao u dvorište ambasade Srbije u Ankari", a nedugo zatim i "Još najmanje tri kanistera... Dvorište ambasade u oblaku suzavca", tvitovao je Spasojević ne navodeći da li je pri tome bilo povređenih.

(old_image)

Iako je vest o njegovoj smeni brzinom svetlosti osvanula u našim medijima, navodno zbog neovlašćenog davanja izjava i priče o situaciji u Turskoj, već bivši ambasador Srbije, Dušan Spasojević nije prestao da komentariše situaciju u nemirima potresenoj maloazijskoj zemlji.

(Izvor: Kurir, nadlanu.com )

Pogledajte još