Nastavljena sednica, na početku poslanička pitanja

BEOGRAD, 26. maja 2009. (Beta) – Skupština Srbije počela je u utorak raspravu o amandmanina na Predlog zakona o zdravlju bilja, a opozicija je početak sednice iskoristila za postavljanje poslaničkih pitanja.

Početak rada obeležila je polemika o direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću. Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović obavestila je poslanike da joj je Tijanić uputio pismo zbog izjava poslanika LDP Ivana Andrića o direktoru RTS u skupštini.

Ona je kazala da je pismo uputila Andriću u nameri da ga informiše i apelovala na poslanike da u svojim obraćanjima ne remete dostojanstvo skupštine. Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović na to je rekao da LDP niko ne može naterati da ćuti u vezi sa Tijanićem. On je kazao da je za LDP Tijanić samo “stari sluga kod novih gazda” i da LDP nikada nije pomislila da ga ucenama ukloni.

U odbranu Tijanića stao je šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić, koji je rekao da je Tijanić uradio nekoliko dobrih stvari, da je napravio nekoliko dobrih serija i istakao da nije ratni zločinac i niko ne može tako nešto da kaže.