Levandovski želi da ode iz Borusije Dortmund

"Već smo se dogovorili oko uslova sa čelnicima novog kluba. O tome sam obavestio upravu Borusije iz Dortmunda i pretpostavljam da ću dobiti dozvolu da pređem u klub koji želim", rekao je Levandovski za list Bild.

"To bi bilo najbolje za sve nas", dodao je 25-godišnji napadač za koga su, posle dobrih igara u Ligi šampiona ove sezone, zainteresovani mnogobrojni evropski klubovi.

Drugi najbolji strelac Bundes lige u tek završenoj sezoni odbio je da produži ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, koji ističe 2014. godine.

Mediji spekulišu da će Levandovski karijeru nastaviti u Bajernu iz Minhena.

Trener Bajerna Jup Hajnkes rekao je posle finalne utakmice Lige šampiona, u kojoj je njegov tim pobedio Borusiju sa 2:1, 25. maja na Vembliju, da je pitanje vremena kada će Levandovski preći u Bajern.

Levandovski je 2010. godine iz Leha iz Poznanja prešao u Borusiju iz Dortmunda, sa kojom je osvojio dve uzastopne titule šampiona u Bundes ligi 2011. i 2012. godine, kao i Kup Nemačke prošle godine.

Bajern je ove godine postao prva nemačka ekipa koja je u jednoj sezoni osvojila tri trofeja - prvenstvo, Kup i Ligu šampiona.

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Mario Gece se u aprilu o transferu dogovorio sa upravom Bajerna i od 1. jula će postati fudbaler evropskog šampiona. Nemački mediji preneli su da je vrednost transfera 37 miliona evra.

Takođe, od 1. jula ekipu će umesto Hajnkesa preuzeti bivši trener Barselone Pep Gvardiola.

Beta

Pogledajte još