Ne privatizaciji: Radnici "Galenike" protestuju ispred Vlade

Oni takođe traže da vlada donese strategiju za opstanak i oporavak "Galenike" u većinskom državnom vlasništvu, kao i i garancije za poštovanje prava iz kolektivnog ugovora i za kvalitetan socijalni program.

Ministarstvo finansija i privrede produžilo je 31. maja javni poziv za dostavljanje pisma o namerama investitora zainteresovanih za strateško partnerstvo za kompaniju Galenika do 14. juna.

Vlada je 21. decembra 2012. godine donela zaključak kojim se saglasila da se pokrene postupak pronalaženja strateškog partnera za Galeniku, u skladu sa kojim je Ministarstvo finansija i privrede 15. januara objavilo javni poziv za dostavljanje pisma o namerama zainteresovanih investitora.

Javni poziv je pripremljen radi sagledavanja potencijalne zainteresovanosti strateških investitora i mogućih modela prodaje u zavisnosti od zainteresovanosti, a ovo je četvrto produženje roka za dostavljanje pisma o namerama.

Kako je polovinom aprila saopštilo ministarstvo, od svih investitora koji su se prijavili na javni poziv za dostavljanje pisma o namerama za strateško partnerstvo sa "Galenikom", kvalifikacione kriterijume ispunjava jedino američka kompanija "Valeant".

"Valeant Farmasjutikals" je multinacionalne korporacije specijalizovane u farmaceutskoj industriji, sa oko 7.500 zaposlenih, koja je u 2013. godini ostvarila ukupne prihode od prodaje od oko 3,3 milijarde dolara.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.