Jezivo: Otvarali grobove na Čeneju i pljačkali kovčege

Više od dvadeset nadgrobnih ploča je pomereno, ali nijedna nije oštećena, svedoči rodbina koja smatra da su počinioci bili dobro organizovani profesionalci, piše "Blic".

"Na grobu moje majke i bake vidno je bila pomerena ploča sa grobnice, te smo uz pomoć ljudi iz crkve otvorili grobnicu i videli da su oba kovčega bila otvorena", objašnjava Radomir Vemić i dodaje da je od prijatelja saznao za ovaj vandalizam, a ne od nadležnih iz Srpske pravoslavne crkve.

"Ovo je očigledno učinila jedna dobro organizovana grupa koju interesuje sve od zlatnog zuba pa nadalje, a koja je dovoljno snažna da pomera teške ploče sa grobova", navodi Dušan Vojvodić čiji su članovi porodice sahranjeni na Čenejskom groblju, ali na sreću nisu bili na meti lopova.

On apeluje na sve porodice pokojnika sahranjenih na ovom groblju da provere grobnice.

"Ukrali su neke simbolične predmete, ali to nije ništa važno, a prizor koji je zatekao moj otac bio je jeziv", kaže Sanja Kostovski koja je grobnicu svoje majke zatekla otvorenu i ispreturanu.

Policija je nakon prijave obavila uviđaj, a oštećene porodice navode da je sam čin gnusan i da je skrnavljenje grobova uzaludan posao, jer mahom u kovčezima nije bilo nikakvih dragocenosti.

(Izvor: Blic via 021.rs)

Pogledajte još