Zašto žene koje jure za karijerom ne privlače muškarce?

Žene koje naporno rade su pod velikim stresom, a zbog kortizola, hormona stresa mogu da se svrstaju među žene koje jure za karijerom. Navodno, takve dame su manje privlačne muškarcima. Pored toga, one nemaju ni vremena za izlaske i upoznavanje muškaraca.

Muškarci su u istraživanju ocenjivali privlačnost ženskih lica, a manje su im bile privlačne one za koje je ranije utvrđeno da u organizmu imaju visoke nivoe kortizola.

Loš uticaj stresa na zdravlje vidi se na licu, dok loše zdravlje podrazumijeva i potencijalnu neplodnost, a to su signali koji se hvataju podsvesno. Muškarci su, naime, biološki "programirani" da ih privlače žene koje su zdrave i plodne, odnosno one koje im mogu dati potomstvo, objašnjavaju naučnici.

- Ovo istraživanje još je jedno je u nizu koje ukazuje na to da je stres zaista štetan za naš život generalno. Ali, dobra je vest da se na njega može uticati. Žene mogu da rade na tome da svedu stres na minimum. Bez preteranog kortizola u telu one postaju privlačnije - zaključio je naučnik Rantal za "The Huffington Post".

Mada, ovaj film je dokaz baš suprotnog...

Izvor: The Huffington Post, Večernji.hr

Pogledajte još