Masovna otmica potresla Meksiko: Misteriozni nestanak 12 mladih iz noćnog kluba

0

Policija u Meksiko Sitiju uhapsila je tri osobe u vezi sa misterioznim nestankom 12 osoba iz noćnog kluba “Heven”. Kako je u utorak prvi put potvrdio glavni javni tužilac Rodolfo Rios, postoje dokazi o tome da su nestale osobe bile u tom klubu. Imena pritvorenika, jedne žene i dvojice konobara, nisu objavljena. Zvaničnici kažu da nastoje da utvrde na koji način su povezani žena i konobari, ali nisu otkrivali za šta bi mogli da budu optuženi.

Pre saopštenja glavnog tužioca, porodice nestalih osoba, od kojih jedna ima svega 16 godina, insistirale su na tome da su nestali kidnapovani iz bara u zabavnoj četrvti Zona rosa. Međutim, policija je tada saoštila da nema dokaza da su oni uopšte bili u tom baru.

“Postoje dokazi da se većina mladih dovezla u 'Heven' sa dva automobila, jednim privatnim i jednim taksi vozilom, ali nije poznato kuda su otišli”, saopštio je u utorak javni tužilac Rios.

Za sada, međutim, nema dokaza da je naoružani konvoj oteo grupu, kao što su to tvrdile porodice nestalih, dodao je on.

“Nas ne interesuje ko ih je odveo, ne zanima nas ni da li će biti kažnjeni ili ne. Jedino nam je stalo da nam se vrate živi “, izjavio je Karlos Ruiz, otac jedne od nestalih osoba.

Većina nestalih se poznaju iz četvrti Tepito, koja je poznata kao nezgodan kraj, što je mnoge navelo na sumnju da su u ceo slučaj umešane bande.

Kako se saznaje od porodica nestalih, mladi ljudi su oteti u nedelju, 26. maja, između 22 sata i ponoći, nakon što su pod pretnjom oružjem prinuđeni da uđu u kombi.

Ukoliko se ispostavi da je zaista reč o masovnom kidnapovanju, to bi potvrdilo najnoviji trend porasta sukoba između lokalnih kriminalih grupa u prestonici Meksiko Sitiju, koja je čak i u doba nasilnih obračuna između narko-kartela bila relativno mirno mesto.

U proteklih šest godina u Meksiku je nestalo više od 26.000 ljudi, nakon što je vlada usled intenziviranja nasilja pokrenula akciju protiv narko-kartela, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Meksika.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.