ROLAN GAROS: Marija Šarapova prva finalistkinja

Šarapova će u finalu drugog gren slem turnira u sezoni igrati protiv pobednice drugog polufinala u kojem se sastaju Amerikanka Serena Vilijams i Sara Erani iz Italije.

Šarapova je prvi set današnjeg polufinala odigrala mnogo bolje od Beloruskinje. Uspela je da protivnici čak četiri puta oduzme servis, pa je taj deo igre dobila sa 6:1 za samo pola sata igre.

U drugom setu Azarenka je uzvratila istom merom. Do šestog gema obe teniserke su bile sigurne na svoj servis, kada je Azarenka prva uspela da dođe do prednosti i povede sa 4:2. Azarenka je bila sigurna do kraja seta, pošto je posle oduzetog servisa relativno lako dobila još dva gema, a ujedno i drugi set rezultatom 6:2.

I treći set, koji je odigran posle pauze zbog kiše u Parizu, obeležili su brejkovi. Šarapova je uz tri oduzeta servisa Azarenki došla do prednosti od 5:2, pa je servirala za pobedu i plasman u finale.

Međutim, nije uspela da iskoristi čak četiri meč lopte, pa je Azarenka posle dva osvojena gema smanjila rezultat na 5:4, ali je to sve što je uspela da uradi. U narednom gemu Šarapova je po drugi put servirala za pobedu i to je uradila mnogo bolje, pošto u tom gemu nije izgubila nijedan poen.

Beta

Pogledajte još