Izbodeni otac i sin u Kosovskoj Mitrovici

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić kaže da se incident dogodio u 16:40 u Kolašinskoj ulici i da su tom prilikom povređeni otac i sin V. P. (45) i N. P. (21), vlasnici perionice kod koje se i dogodio incident. Njih su izboli noževima takođe otac i sin Ž.M. (59) i Z.M. (26) iz Zvečana. Prema rečima očevidaca, razdvojili su ih pripadnici KPS-a pri čemu je jedan od policajaca bio prinuđen da izvadi pištolj.

Ergin Medić je precizirao da napad nije etnički motivisan, da se radi o kosovskim Srbima a da su motiv najverovatnije narušeni rodbinski odnosi između dve porodice.

Upravnica bolnice u Kosovskoj Mitrovici dr Danica Radomirović izjavila je Tanjugu da povređeni nisu u životnoj opasnosti i da su hospitalizovani u mitrovičkoj bolnici. Kosovska policija je ovaj slučaj okarakterisala kao pokušaj ubistva.

Na severu Kosova ovo je drugi ozbiljniji incident u poslednjih nekoliko dana. U Leposaviću je u ponedeljak zbog svađe oko mesta za kiosk jedna osoba izgubila život a još dva lica su povređena u tuči koja je prethodila ubistvu.

Izvor: KURIR

Pogledajte još