Mišković-Karići beže iz Srbije: Carstvo se urušava?

0

Ivana Mišković i Goran Karić odlaze u prestonicu Engleske jer je njihova kuća, zbog hipoteke, oduzeta. Čeka se odluka suda o pritvoru Miroslavu Miškoviću.

Ivana Mišković Karić, ćerka uhapšenog vlasnika “Delta holdingaMiroslava Miškovića, i njen suprug Goran Karić sele se u London, saznaje “Kurir”. Bračni par napušta Srbiju jer je, kako tvrde izvori bliski porodicama, pored toga što “Delta“ sve lošije posluje, i kuća Miškovićeve ćerke Ivane prodata na licitaciji upravo zbog problema u kojima se našla kompanije.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko i vlasnik “Nibens grupe“ Milo Đurašković privedeni su 12. decembra prošle godine zbog mahinacija prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv Miškovića i još deset njegovih saradnika zbog sumnje da su te firme oštetili za 16,95 milijardi dinara i državni budžet za još 472 miliona dinara. Kako saznajemo, danas će se odlučivati o produženju pritvora Miškoviću, Đuraškoviću i saučesnicima. U međuvremenu, 4. aprila, Marko Mišković je pušten iz pritvora, određen mu je kućni pritvor i stavljena nanogica.

Uz to, Miškovićima je sredinom maja zamrznuta sva imovina zbog postupka koji se vodi protiv vlasnika “Delte“.

Ivana i Goran rešili su da se presele u London jer ne samo da su ostali bez kuće kad je jedna strana banka aktivirala hipoteku, koja je pre nekoliko godina stavljena na tu Ivaninu kuću na Senjaku, već i zbog čitave halabuke oko njihove porodice posle hapšenja Miroslava Miškovića, kao i zbog sve lošijeg poslovanja “Delte“. Ivanina kuća bila je garancija za jedan od “Deltinih“ kredita – priča sagovornik blizak porodicama Mišković i Karić.

Prema njegovim rečima, Ivana i njen suprug odlučili su se za London jer Miškovići tamo imaju tri vile. Naime, “Sandej tajms” je pisao da je Miroslav Mišković sinu Marku 2008. godine kupio vilu od neverovatnih 25,5 miliona funti u Kensingtonu u Londonu, a godinu dana ranije pazario je još dve kuće u elitnoj londonskoj četvrti Vikomb, vredne 14,5 i 11 miliona funti.

Inače, Miškovići poseduju i vilu u Užičkoj, luksuzne kuće u Los Anđelesu, nekoliko skupocenih vozila, kao i avion “cesna 650“. Pretpostavlja se da je u vlasništvu porodice Mišković 76 preduzeća.

Međutim, imovina Miškovića je “zamrznuta“ pošto je pokrenuta finansijska istraga po Zakonu o oduzimanju imovine protiv Miroslava Miškovića i njegove porodice. Uz to, “Delta“ ne posluje kao u “srećna vremena“, o čemu svedoči činjenica da je Mišković ove godine izbačen s liste najbogatijih u regionu, uprkos činjenici da je početkom 2011. prodao lanac marketa “Maksi“ i “Tempo“ za 932,5 miliona evra.

Ivana Mišković Karić i njen suprug Goran Karić juče nisu želeli da govore o eventualnom napuštanju Srbije i odlasku u London.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.