Đoković u drugom kolu posle predaje Lapentija

BEOGRAD, 26. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto mu je 103. igrač svet Nikolasa Lapenti iz Ekvadora predao meč pri rezultatu 1:0 u setovima i 3:1 u drugom setu za četvrtog igrača sveta.

Meč je trajao sat i 10 minuta, a Lapenti je predao meč zbog povrede zgloba na nozi.

Na početku prvog seta teniseri su osvajali gemove na svoj servis, ali je Đoković u četvrtom gemu napravio brejk i posle osvojenog gema prilikom svog servisa poveo sa 4:1.

Teniseri su zatim osvojili po gem na svoj servis, iako je Đoković imao tri brejk šanse. Lapenti je u sedmom gemu zatražio pomoć lekara pošto je povredio zglob na nozi. Nakon toga on je nastavio meč.

Đoković i 103. igrač sveta su zatim uspeli da sačuvaju svoje servise nakon čega je srpski teniser osvojio prvi set sa 6:3.

Srpski teniser je u prvom gemu drugog seta napravio brejk i posle osvojenog gema na svoj servis poveo sa 2:0. Lapenti i Đoković su zatim osvojili po gem na svoj servis i pri rezultatu 3:1 za četvrtog nosioca Ekvadorac je predao meč zbog povrede.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Ukrajinca Sergija Stakhovskog, 110. tenisera sveta i Argentinca Brajana Dabula, 107. igrača sa ATP liste.

Đoković do sada nije odigrao nijedan meč protiv Stakhovskog i Dabula.

Nagradni fond drugog grend slem turnira u sezoni - Otvorenog prvenstva Francuske je 7.322.320 evra.

Pogledajte još