Dinastija Krkobabić na državnim jaslama: Unuk (24) sa Megatrenda pravo u funkcionersku fotelju

Sinu Milana i unuku Jovana Krkobabića uspelo je da odmah po završetku studija na Megatrendu bude postavljen za sekretara Centra za mala i srednja preduzeća u Privrednoj komori Beograda.

Najmlađi Krkobabić međutim tvrdi da mu posao nisu sredili tata i deka, već u razgovoru za "Plejboj" tvrdi da je "krivac" za to predsednik Komore Milan Janković. A Milan Janković je, gle čuda, na tu funkciju postavljen na predlog koalicije SPS-PUPS-JS kao nestranačka ličnost, piše "Informer". List komentariše da je još zanimljivije to što je Milan Krkobabić, u svojstvu prvog čoveka Pošte, član Skupštine Privredne komore Beograda.

Najmlađi Krkobabić dalje priča da su mu prioriteti posao i stalno usavršavanje, a da su ga tata i deda naučili da veruje u sebe.

Kada je Stefan u avgustu prošle godine postavljen na funkciju sekretara u Komori, njegov otac Milan rekao je da mu je sin "mlad, da radi, da se ne bavi politikom i da ne želi da to komentariše".

Interesantno je, takođe, da je Stefan aktivan i u civilnom sektoru i već dve i po godine vodi nevladinu organizaciju "Građanska prava i slobode". U okviru nje sa istomišljenicima se "bori za zaštitu različitosti i multikulturalnosti u građanskoj Srbiji, koja u 21. veku nema alternatiuvu".

Jelisaveta Vasilić, član Saveta za borbu protiv korupcije, ocenjuje da ovo što rade Krkobabići "apsolutno nije prihvatljivo".

- Srbija nije monarhija da ima naslednike vladara. Međutim, u našoj državi očigledno vlada partijsko i političko nasledstvo, što u najmanju ruku nije u redu. Ovo je ne samo klasičan nepotizam u državnim institucijama, već polako prerasta i u porodični biznis - ističe Vasilićeva za Informer.

Profesor fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović kaže u izjavi za Informer da je ovaj primer "više od nepotizma".

- I dosad smo imali primere očeva i sinova u politici - Ištvan i Balint Pastor, Tomislav i Radomir Nikolić, koji imaju javne funkcije, ali ovo je prvi put da smo stigli i do unuka - kaže Orlović.

Izvor: Informer, Press

Pogledajte još