Novopazarci žele bezbedan grad

Građani su ispred Policijske uprave zatražili smenu načelnika policije Dragana Terzića i njegovih saradnika zbog nekoliko do sada nerazjašnjenih ubistava.

Okupljeni su nosili transparente "MUP 90. - MUP 2013. ima li razlike", "Vučiću uradi nešto", "Terziću, pojačaj ekipu", "Čuvari javnog reda ili kriminalci",

Građani su se zatim uputili ka zgradi novopazarskog suda, a nakon toga se razišli.

U Novom Pazaru sinoć je održana vanredna sednica političkog saveta grada na kojoj je razmatrana bezbednosna situacija.

Povodom ubistva privrednika Enesa Hajdinovića koje se dogodilo u utorak uveče ispred porodične kuće u naselju Lug, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović pozvao je policiju da što pre pronađe ubicu, kao i da reši nekoliko do sada nerazjašnjenih ubistava.

Mahmutović je za Regionalnu radio televiziju rekao da je posle ovog ubistva bezbedonosna situacija u gradu narušena i da se građani osećaju nesigurno.

Na sednici je donet niz zaključaka koji su neophodni da se vrati bezbednost građana, koja je, kako je ocenjeno, narušena posle ovog zločina, a policiji je upućen zahtev da u što kraćem roku pronađe i adekvatno kazni ubicu Enesa Hajdinovića.

U Novom Pazaru su pored vlasnika menjačnica Hajdinovića i Alića, od 2011. godine ubijeni i taksista Mirza Radonjić, Avdija Šutković i Ciga Hadžiabdić.

Izvor: b92.rs

Pogledajte još