NA KORAK OD ODBRANE TITULE: Partizan ponovo bolji od Zvezde

Treća utakmica igraće se u ponedeljak, 10. juna od 19.00 u hali Pionir, a domaćin će biti Partizan.

Šampion Srbije postaće ekipa koja postigne tri pobede.

Najefikasniji u Partizanu bio Davis Bertans sa 13 poena, dok je Bogdan Bogdanović postigao 11. Zvezdu su predvodili Raško Katić i Marko Simonović sa po 17 poena.

Partizan je stekao početno vođstvo od 5:1 preko Dragana Milosavljevića i Dejana Muslija, ali je Zvezda uzvratila preko kapitena Igora Rakočevića, da bi trojkom Simonovića sredinom prve četvrtine povela 8:7.

Ekipe su igrale vrlo tvrdu odbranu, a prvi plejmejker crno-belih Leo Vesterman napravio dva penala za manje od dva minuta. Treći je dobio brzo po ulasku u igru u drugoj deonici, tako da je u prvom poluvremenu igrao tek nešto više od dva minuta.

Zvezda je posle prve denice vodila 22:16, a poslednje poene u tom delu igre postigao je Vuk Radivojević uz sam zvuk sirrene, pošto je pretrčao pola terena.

Posle dva poena Katića na početku druge deonice, Partizan je preko Bogdana Bogdanovića i Žofrea Lovernja napravio mini seriju od 6:0 i prišao na 24:22. Taj nalet gostiju zaustavio je trener crno-belih Duško Vujošević, kome je dosuđena tehnička greška.

Rakočević je iskoristio jedan penal, ali onda je Boris Savović dao koš uz slobodno bacanje, posle čega je Simonović dao trojku, a posle nekoliko grešaka Partizana, Nelson i Savović su dali još po koš za seriju od 10:0 i vođstvo od 37:24.

Partizan tada nije uspevao da se prilagodi čvrstoj odbrani Zvezde, a jedini raspoloženi igrač bio je Milosavljević, zahvaljujući kome razlika za domaće na poluvremenu nije bila veća od 43:33.

(old_image)

Gostujući tim večeras žestoko je počeo drugo poluvreme, i posle dve trojke Gordića i jedne Bertansa prišao je na 49:46. Zvezda nije ispuštala prednost zahvaljujući odličnom Katiću i koševima Simonovića i Savovića, a u poslednjih deset minuta ušla je sa 54:52.

Partizan je od početka drugog poluvremena igrao opterećen penalima ključnih igrača, tako da je Lučić u 32. minutu izašao zbog pet penala, a Vesterman je još od treće deonice igrao sa četiri penala.

Crno-beli su usporili igru i zaustavili brze napade Zvezde, koja je u rasponu od 12 minuta u trećoj i četvrtoj četvrtini postigla samo sedam poena. Partizan je konačno sredinom poslednje četvrtine uspeo da izjednači na 59:59, ali poeni su se teško postizali na obe strane.

Lovernj je imao šansu da dovede Partizan u vođstvo pošto je bio sam na šutu za tri poena, ali je promašsio, nakon čega je Katić postigao dva penala, a nešto kasnije je Simonović dao trojku za vođstvo 64:59 dva minuta i 20 sekundi pre kraja, ali je već u sledećem napadu uzvratio Bogdanović.

U sledeća dva minuta Zvezda je dostizala četiri poena prednosti, a Partizan smanjivao sve dok Savović nije promašio jedno slobodno bacanje, a Bertans pogodio oba penala za 67:66, a onda postigao trojku za vođstvo crno-belih od 69:67 19 sekundi pre kraja meča, a onda uspeo da sačuva prednost do kraja.

Beta

Pogledajte još