Nova fabrika mineralne vode

Fabrika oligomineralne vode koja je otvorena u prošli petak u selu Mesić kod Vršca na lokalitetu Dubrava, u prvoj fazi obezbeđuje proizvodnju od preko 10.000 boca na sat. Izvorište izbija iz dubokih i drevnih stena Vršačkih planina, blizu srednjovekovnog manastira Mesić, a fabrika oligomineralne vode predstavlja jednu od najmodernijih u Srbiji.
„Moja voda“ svojim sastavom predstavlja izuzetno prirodnu i zdravu vodu koja se preporučuje za piće osobama svih uzrasta. „Moja voda“ je prirodna, negazirana i oligomineralna voda idealnog hemijskog sastava koja sadrži: kalcijum, hidrokarbonate, magnezijum sulfate, natrijum, kalijum, hloride… Njena pozitivna dejstva po zdravlje su brojna. Niska mineralizacija obezbeđuje brzi prodor u krvotok, a zatim i brzu eliminaciju preko bubrega, čime se eliminšu brojne urinarne infekcije. Njeno ispijanje ne dovodi do taloženja minerala, stvaranja peska i kamena u bubrezima ili mokraćnim kanalima. Neznatan sadržaj natrijuma i negaziranost čine vodu „Moja voda“ posebno pogodnom za osobe koje pate od hipertenzije i koronarnih oboljenja, a optimalan odnos kalcijuma i kalijuma pospešuje rad organa za varenje, tako da se preporučuje u dijetama i regulisanju telesne težine.
Ljubisav Šljivić, direktor preduzeća „Drugi oktobar“ iz Vršca, koje je investitor Fabrike vode, kaže za „Pregled“ da je vrednost dosadašnjih radova iznosila oko 4,5 miliona evra, a zahvaljujući ovoj izgradnji dovedeni su do sela Mesić i nekih susednih mesta, put, gasovod i telefoni. Ova fabrika će sigurno naći svoje mesto na tržištu Srbije, iako je konkurencija veoma jaka, ističe Šljivić. (“Pregled”)

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.