Beogradu nikad dosta tržnih centara: Tokom leta počinje gradnja "Višnjičke Plaze"

0

Beograd bi uskoro, po­red "Delta planeta" i "Rajićeve", mogao da dobije još jedan šoping centar. Reč je, naime, o projektu "Višnjička Plaza", koji je u aprilu dobio građevinsku dozvolu, pa bi, kako prenosi sajt Beobuild, gradnja mogla da počne tokom leta.

Vrednost investicije “Višnjička Plaza” se procenjuje na 120 miliona evra, a centar će, po svemu sudeći, biti otvoren krajem 2014. ili početkom 2015. godine.

Parcela na kojoj će biti građeno nalazi se na mestu nekadašnje fabrike “Sport star” u Višnjičkoj ulici 84, na Karaburmi. Tržni centar je planirano da bude izgrađen paralelno sa Plaza centrom u Kragujevcu, ali je birokratska procedura ukočila beogradski projekat. Odluka o odobrenoj građevinskoj dozvoli doneta je u martu ove godine, a sama dozvola postala je pravosnažna u aprilu – piše Beoubuild.

Kako se navodi, maloprodajni centar imaće brojne komercijalne i zabavne sadržaje koji će se prostirati na oko 100.000 kvadrata. Zgrada će, takođe, posedovati i slot klub, fitnes centar, kao i multipleks bioskop sa 10 sala.

Izvor: Beobuild, Danas

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.