Evropski "atlas seksualnosti": Najviše seksa imaju Grci, Hrvati, Srbi i Crnogorci

Koristeći podatke na osnovu ispitivanja 1,5 miliona ispitanika iz pet evropskih zemalja, naučnici su došli do zaključka da je Pariz vodeći u neverstvu u braku ili nevenčanim vezama.

Kada je reč o učestalosti seksualnih odnosa, "latinski zavodnici" Italijani nisu se baš proslavili - oni imaju seks 8,8 puta mesečno, što je približno isto kao Španci, Belgijanci ili Slovaci.

Neke će možda iznenaditi podatak da od Italijana i Španaca seks češće imaju Grci i Hrvati (11,2 puta), Srbi i Crnogorci (10,7), Bugari (10,6), kao i Francuzi i Česi (po 10), pa čak i Britanci (9,8).

Stručnjaci navode da su nevernici pretežno visoko obrazovani i da 22 odsto njih rade u bankama, finansijskim institucijama i osiguravajućim društvima. Na pitanje zašto neverstvo, ispitanici su odgovorili "želja da se potvrdi" njihova fizička privlačnost.

U odeljku o bračnim odnosima, studija navodi da 80 odsto ispitanih u Grčkoj, Poljskoj i Brazilu smatraju da su seksualni odnosi važni za dobar brak, dok u Japanu i Tajlandu to misli 38 odsto njih.

Seksualne igračke se najviše koriste u Velikoj Britaniji, Norveškoj i Švedskoj, dok u južnom delu Evrope nisu tako popularne.

Švedska je inače zemlja gde ima najviše tužbi o seksualnom zlostavljanju, a stručnjaci pretpostavljaju da je u pitanju sudska definicija silovanja koja je drugačija nego u drugim zemljamam Evropske unije.

Naučnici navode i da samo 14 odsto optuženih za silovanje bude osuđeno.

Studija se takođe bavila i pornografijom. Oko 98 odsto ispitanih Amerikanaca i Rusa gledaju takve sadržaje, a slede Mađari i Česi.

(Izvor: Beta, Blic)

Pogledajte još