U Parizu živi najviše preljubnika

0

Svetski naučnici objavili su "atlas seksualnosti" u Evropi i svetu navodeći da je posebno u porastu neverstvo, saopšteno je danas u Parizu.

Koristeći podatke na osnovu ispitivanja 1,5 miliona ispitanika iz pet evropskih zemalja, naučnici su došli do zaključka da je Pariz vodeći u neverstvu u braku ili nevenčanim vezama.

Stručnjaci navode da su nevernici pretežno visoko obrazovani i da 22 odsto njih rade u bankama, finanskijskim institucijama i osiguravajućim društvima. Na pitanje zašto neverstvo, ispitanici su odgovorili “želja da se potvrdi” njihova fizička privlačnost.

U odeljku o bračnim odnosima, studija navodi da 80 odsto ispitanih u Grčkoj, Poljskoj i Brazilu smatraju da su seksualni odnosi važni za dobar brak, dok u Japanu i Tajlandu to misli 38 odsto njih.

Švedska je inače zemlja gde ima najviše tužbi o seksualnom zlostavljanju, a stručnjaci pretpostavljaju da je u pitanju sudska definicija silovanja koja je drugačija nego u drugim zemljamama Evropske unije.

Naučnici navode i da samo 14 odsto optuženih za silovanje bude osuđeno.

Studija se takođe bavila i pornografijom. Oko 98 odsto ispitanih Amerikanaca i Rusa gledaju takve sadržaje, a slede Mađari i Česi.

Izvor: b92.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.