Turski glumci u borbi protiv vlasti

0

Nakon Halita Ergenča i njegove supruge Berguzar i druge turske zvezde podržale su proteste u Turskoj.

Čitava plejada turskih glumaca pridružila se demonstracijama protiv vlade o premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Posle čuvenog Halita Ergenča i njegove žene Berguzar Korel, na ulicama je policijski suzavac gutao i Kenan Imirzalioglu, najomiljeniji turski glumac u Srbiji, poznat po ulozi Ezela u istoimenoj seriji.

Oni, međutim nisu jedne zvezde turskih sapunca koje su odlučile da pruže podršku građanima koji se već više od nedelju dana bore protiv režima. Njima se pridružila većina glumačke postave Sulejman Veličanstveni, da bi, kako kažu, pokazali solidarnost i izrazili nezadovoljstvo zbog rada premijera.

Među demonstrantima bila je i lepa Hatidže, koju igra Selma Ergeč, zatim Džasu Dere, koja je srpskoj publici poznata po ulogama u Ezelu i Sulejmanu, kao i Nur Fetahoglu, zanosna sultanova supruga Mahidevran.

“Videla sam ljude kako se izvinjavaju jedni drugima zbog guranja dok beže od suzavca. Oni nis stoka, već civilizovan svet koji traži poštovanje ljudskih prava”, izjavila je Selma Ergeč tokom protesnog marša.

Na demonstracijama su bili i Kivanč Tatlitug, poznat po ulogama Behlula i Mehmeta u serijama Zabranjeno voće i Gumuš, Deniz Čakir, Ferhunde iz Kad lišće pada, Songul Oden Gumuš iz istoimene serije i Tuba Bujukustun, glavna junakinja TV sapunice Asi.

(Izvor: Informer )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.