Veljović: Formiraćemo posebnu službu za narkotike

"U toj službi bi trebalo da radi oko 100 ljudi. Do sada se borbom protiv narkomanije i trgovine drogom bavio mali broj ljudi, što ne odgovara realnoj situaciji u zemlji. Zato je važžno da se ššto pre formira posebna služžba koja će sigurno vrlo brzo dati dobre rezultate", rekao je Veljović za "Novosti".

Prema njegovim rečima, novoosnovana služžba će imati dva zadatka - preventivni, kroz razgovor sa mladim narkomanima i njihovim roditeljima, a drugi je represivnog karaktera, tako što će "policija hvatati krijumčare i prodavce narkotika u Srbiji kao i one koji obavljaju kurirski posao".

Direktor policije, koji je u petak u Moskvi zajedno sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Rodoljubom Milovićem razgovarao sa Miššel Leonhart, direktorkom američke DEA, najmoćnije organizacije za borbu protiv narkotika, naveo je da su Amerikanci spremni da pomognu kako bi srpska policija bila još efikasnija, jer se broj trgovaca narkoticima povećava i u naššoj zemlji.

Na razgovorima sa Miššel Leonhart rukovodioci srpske policije govorili su i o mogućnostima da DEA otvori u Beogradu svoju kancelariju, što bi, kako se ukazuje, podiglo saradnju na još viši nivo, pišu "Novosti".

Veljović je rekao da je Srbija lider u borbi protiv prometa narkotika među zemljama na Balkanu, pa su našši policajci dobili pohvale u razgovorima na Međunarodnoj konferenciji u Moskvi posvećenoj suprotstavljanju narko-biznisu.

Koliko je važno imati dobru saradnju, Veljović navodi primer ŠŠpanije sa kojom je naša policija imala višše uspešnih policijskih akcija. Zahvaljujući toj saradnji pohapššeni su srpski kriminalci koji su se skrivali u toj zemlji.

Srbija je uspostavila dobru saradnju i sa Rusijom i, kako kaže Veljović, u budućnosti će to sigurno doneti rezultate.

Izvor: b92.rs

Pogledajte još