Mladi u Srbiji hoće u programere, kuvare, voditelje…

0

Mladi u Srbiji najviše interesovanja pokazuju za zanimanja programera, kuvara, voditelja, pokazalo je istraživanje beogradskog Fakulteta za medije i komunikacije (FMK).

Uporedne analize rađene na osnovu prethodnih istraživanja Nacionalne službe za zapošljavanje i rezultata ovog istraživanja pokazuju da će se u budućnosti uspešno zapošljavati i socijalni radnici, psiholozi, veterinari, računovođe, kuvari, menadžeri za organizaciju događaja.

Istraživanje sprovedeno u organizaciji beogradskog Fakulteta za medije i komunikacije pokazuje da su najisplativija zanimanja današnjice radna mesta u oblasti marketinga, informisanja, programiranja, konsaltinga i analize tržišta.

U stopu ih prate menadžeri za ljudske resurse i obuku kadrova, kao i administratori u sektorima informacionih tehnologija. Najisplativije karijere budućnosti gradiće se u sektoru medija i informatike, smatraju mladi u Srbiji, saopštio je FMK.

Istraživački tim boravio je tokom tri meseca na dve stotine časova u 48 škola u Srbiji. Čak 35 odsto maturanata uspeh na poslu priželjkuje u svetu medija, dok će preostali đaci priliku za razvoj karijere potražiti u sektoru informatike i ugostiteljstva.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.