Pevač "Hladnog piva": Protiv sam referenduma o braku, ne želim da mi deca žive u zatucanoj zemlji (VIDEO)

Nakon što je građanska inicijativa "U ime obitelji" prikupila više od 700 hiljada potpisa građana koji žele raspisivanje referenduma o braku kao zajednici muškarca i žene, intenzivirala se kampanja dela civilnog društva koji se protive takvoj inicijativi.

Najpre je pre nekoliko dana u Zagrebu održan "Marš za bračnu jednakost" u organizaciji udruženja Kontra i Iskorak, a danas se održava Split Pride, dok se Zagreb Pride priprema za 15. jun.

Jedan od prvih koji je javno podržao Zagreb Pride i izneo svoje stavove o održavanju referenduma o braku - pevač je grupe "Hladno pivo" Mile Kekin.

Evo šta je Kekin poručio:

"Protiv sam referenduma iz mnogo razloga, premda sam deo te heteroseksualne većine, oženjen sam, imam dvoje dece, imam stambeni kredit, mislim da odgovaram svim nekakvim normama normaliteta, pod navodnicima. Protiv sam toga jer ne želim da jednog dana možda moje dete ili moja deca moraju da beže iz ove države zato što im ovde nije dopušteno da budu drugačiji, da uživaju u drugoj vrsti braka, da idu na pozorišne predstave koje možda imaju plakate koji nisu po volji svih, da moraju ići na veštačku oplodnju recimo u inostranstvo i tako dalje. Mislim da je ovo što se događa deo jedne veće bitke koju treba da izborimo da bi ostali jedno normalno društvo, da ne postanemo srednjovekovno neko odvratno mestašce za zatucane. Dođite na Zagreb Pride".

(Izvor: Dnevno.hr)

Pogledajte još