Obezbeđenje napalo novinara Kurira

0

Beograd — Redakcija Kurira saopštila je da je novinara tog lista Tomu Rakočevića napalo obezbeđenje novosadskog hotela "Park", dok je izveštavao o smrti Ratka Butorovića.

Kako se navodi u saopštenju Kurira, Rakočeviću je radnik obezbeđenja novosadskog hotela udario šamar, i to kad je pokušao da zaštiti kolegu iz Blica, na koga je verbalno nasrnuo isti čovek. Dodaje se i da se sve to desilo pred očima policajca, koji je samo okrenuo glavu kad je video šta se dešava.

Redakcija Kurira najoštrije osuđuje napad na našeg novinara i poziva nadležne da zaštite novinare Kurira, ali i kolege iz drugih redakcija kako bi mogli neometano da obavljaju svoj posao i izveštavaju građane Srbije. Takođe, tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova da ispita kako je moguće da njihovi pripadnici ne obavljaju svoju zakonsku dužnost – štite građane Srbije”, poručuje se u saopštenju lista Kurir.

Podsetimo, Ratko Butorović (57), zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u svom hotelu “Park” u Novom Sadu. Prema rečima istražnog sudije, nije pronađeno ništa što ukazuje na nasilnu smrt.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.