Petrovac na Mlavi: Pacijent stolicom brutalno pretukao lekara

0

Doktora neurologije u zdravstvenom centru u Petrovcu na Mlavi Dejana Milivojevića (43) pretukao je pacijent Dragan Janković (32) u četvrtak oko 13 sati naočigled osoblja ove ustanove, kako saznaje Kurir. Janković je odmah uhapšen, a razlog zbog koga je napao svog lekara jeste nezadovoljstvo lekarskom uslugom. Dejanu su konstatovane teške telesne povrede.

Kako “Kurir” saznaje, uhapšeni je ušao u Milivojevićevu kancelariju i prvo počeo sa njim da se raspravlja. Posle nekoliko minuta domogao se stolice i počeo sa njom da udara lekara, sve dok stolica nije pukla.

“Kada su videli da je njihovog doktora napao pacijent, lekari su pozvali policiju. Napasnik je odmah uhapšen, a mi smo pregledali kolegu. Po telu ima modrice, a dok se branio od napasnika, polomio je i prst. Posle svega je dobro, a ko zna šta bi bilo da je pri ruci imao nešto drugo”, rekao je za “Kuirir” sagovornik iz zdravstvene ustanove u Petrovcu na Mlavi.

Povodom ovog incidenta osoblje ove ustanove i gotovo da su svi u jedan glas rekli da se plaše nasilnih pacijenata. Momak koji je uhapšen nikada do sada u ovoj bolnici nije pravio probleme. Posle ovog incidenta zdravstveni centar u Petrovcu na Mlavi uvešće povećano obezbeđenje.

Janković je saslušan u policiji, a kao opravdanje napada na svog lekara u kratkim crtama rekao je da nije zadovoljan njegovim dosadašnjim lečenjem. Njemu je policija odredila zadržavanje, nakon čega će biti saslušan kod istražnog sudije.

“Doktor je počeo da radi. Ima dosta pacijenata i nije želeo da odlazi na bolovanje. Važi za omiljenog lekara pacijenata i nikada nije dolazio u konflikt sa njima. Kaže da mu do sada Janković nikada nije pretio i da ne zna šta mu je bilo ovog puta. Naravno da niko od nas ne može da veruje na šta su sve naši pacijenti spremni. Našeg doktora napasnik je tukao stolicom jer ona je bila jedino što je mogao da uzme u ruke”, dodao je sagovornik za “Kurir”.

O ovom incidentu nije mogao ništa da saopšti direktor zdravstvenog centra u Petrovcu na Mlavi jer je bio na važnom sastanku. U neformalnom razgovoru sa osobljem “Kuirir” smo da je on obavešten o napadu i da je razgovarao i sa policijom i sa svojim povređenim kolegom.

Izvor: kurir.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.