Sa Putinom nema šale: TV šou otkazan zbog ismejavanja predsednika

Putin je u četvrtak objavio da su se on i njegova supruga Ljudmila posle 30 godina braka odlučili na "civilizovani razvod" zato što žive odvojeno.

Ta vest je motivisala autore emisije za mlade "Društvena mreža" da snime parodiju o tome kako 60-godišnji ruski predsednik postavlja profil na sajtu za pronalaženje partnera.

"Mi smo snimili video o Putinovim fotografijama za sajt mamba.ru, a oni su otkazali čitavu emisiju", napisao je na "Fejsbuku" jedan od voditelja programa Vladislav Sorokin.

On je rekao da on i voditeljka Jekaterina Voronina planiraju da daju otkaz u emisiji koja se radnim danima svake večeri prikazuje na državnoj televiziji "Obšestvenoje televidenije".

Generalni direktor televizije Anatolij Lisenko je demantovao da je emisija povučena zbog cenzure. "To su sve laži, ništa nije zabranjeno", rekao je on, preneo je AFP.

On je dodao da je epizoda, koja je trebalo da bude emitovana u petak, povučena zato što nije bila spremna.

Sorokin je objasnio da ga je inspiriala šala na jednom američkom sajtu o fotografijama koje bi Putin trebalo da koristi za svoj profil na sajtu za pronalaženje partnera.

"Nastavite, ali bez nas. Mi ćemo raditi do isteka ugovora 30. juna i onda zbogom", napisao je Sorokin na "Fejsbuku".

Voronina je potvrdila ovu informaciju, ali je dodala da joj je prema ugovoru sa tom televizijom zabranjeno da komentariše.

Televizija "Obšestvenoje televidenije" postoji tek od maja. Ona je pokrenuta na podsticaj premijera Dmitrija Medvedeva kao više društveno i regionalno orijentisana alternativa postojećim tv kanalima, ali je kritikovana zbog nedostatka beskompromisnih informacija.

Izvor: b92.rs

Pogledajte još