Bravar koji je postao i babica: Morao sam da porodim ženu kad sam video nogice

Sonja Golubović (22) iz Obrenovca probudila je supruga Milana ujutru u 15 do pet jer je osetila bolove u stomaku.

Odmah sam pozvao gazdu stana i nakon što sam uzeo uput u Hitnoj pomoći, oko šest sati smo krenuli za Beograd. Negde na Dubokom, na ulazu u Umku, Sonji je pukao vodenjak. Ona je sve vreme pričala kako će se poroditi, da ne može da izdrži. Kako ona zakuka, tako gazda Stanko koči umesto da daje gas, i on je bio istraumiran“, priča Milan Golubović.

Pomogli prolaznici Vladica Tanjević, vozač “Frikoma”, juče ujutru je krenuo po koleginicu koja živi kod stare beogradske Šećerane. Dočekao ga je, kaže, neverovatni prizor. - Koleginica je plakala i vikala: “Porodila se žena, porodila se!” Izašao sam iz kola i čuo metež. Jedni su vikali: “Preseci pupčanu vrpcu”, drugi: “Daj vodu”. To je trajalo oko minut-dva, ali je meni izgledalo kao večnost. Muž žene koja se porodila je bio isprepadan, nije mogao da priča, stajao je kod auta. Pitao sam ga da li želi da ja odvezem njegovu ženu i bebu u porodilište, prihvatio je. Koleginica i on su krenuli mojim autom. Žena je bila slaba, a beba je kmečala - priča Vladica i priznaje da su mu se noge odsekle od straha.

Put od Umke do Beograda porodici Golubović se činio kao čitava večnost.

Stigosmo do grada, ali na Čukarici gužva. Video sam da supruga neće izdžati do porodilišta i rekao sam gazdi da skrene i da se parkira jer moram da je porodim“, uzbuđeno priča Milan.

Čim je gazda stana u kom žive Sonja i Milan zaustavio automobil, porođaj je počeo. Prvo su se pojavile nogice, a nakon toga Milan je supruzi pritisnuo stomak i bebe se rodila.

Kada sam video bebine nogice, znao sam da moram da porodim suprugu. Ljudi koji su bili oko mene pitali su me da li sam dobro, jer kažu da sam bio skroz žut“, priseća se divnog trenutka Milan.

Dok je porođaj trajao, na zadnjem sedištu automobila sve vreme je sedela dvogodišnja Mija, prvo dete Sonje i Milana.

„Ona je sve vreme bila mirna, nije plakala, samo je sedela i posmatrala šta se dešava. Kada je beba zaplakala, samo je počela da ponavlja: 'beba, beba, plače!'“, kaže Milan i dodaje:

Daćemo joj ime Elena, nema neke posebne priče vezane za to ime, samo mi je nekako lepo“, kaže Milan.

Nakon što se porođaj uspešno završio, mamu i bebu je trebalo prebaciti do bolnice.

Beskrajno sam zahvalan ljudima iz „Frikoma“, koji su pomogli da odemo u bolnicu. Za desetak minuta su stigli u Višegradsku, a tamo su ih sačekali lekari i sestre jer ja nisam imao čime da presečem pupčanu vrpcu, pa su to sve odmah morali da urade. Kada su završili sve preglede, rekli su mi da je Elena teška 3.250 grama i da je dugačka 52 centimetra“,rekao je Milan i dodao:

I supruga i beba su dobro, često ih zovem da čujem kako su, a i ona stalno pita za Miju, kako je i šta radi.“

Sonja i Milan Golubović žive u Obrenovcu, u braku su dve godine, a kako Milan kaže, upoznali su se putem Fejsbuka. Milan radi kao bravar, dok je Sonja nezaposlena i još nije dobila srpsko državljanstvo jer je rodom iz Bosne.

Izvor: Blic

Pogledajte još