Osmorica vođa navijača imaju 130 prijava i 30 godina zatvora

Kontrolišući masu navijača i okupljajući oko sebe odanu grupu ljudi koje kasnije iskorišćavaju za kriminalne poslove, vođe navijača zarađuju velike svote novca. Gotovo sve vođe navijača u svom policijskom dosijeu imaju prijavu za posedovanje, prodaju ili proizvodnju droge, piše „Blic“.

Vođe navijača na utakmice i gostovanja idu luksuznim automobilima i džipovima, što dovoljno govori o njihovim kriminalnim poslovima i zaradi, iako se pred sudom svi izjašnjavaju kao “nezaposleni, izdržavanje od roditeljskog džeparca”.

Osim dilovanja droge, vođe navijača su osuđivane za nošenje oružja, razbojništvo, nasilničko ponašanje, a pojedinci poput Đorđa Prelića i Velibora Dunjića, i za ubistvo ili pokušaj ubistva.

Poznat posao vođa navijača je i obezbeđenje beogradskih klubova, a poslu prethode incidenti, ucena i iznuda od vlasnika klubova. Četvorica “grobara” u svom dosijeu zajedno imaju 58 krivičnih prijava, dok su protiv četvorice “delija” podnete čak 72 prijave.

Ipak, sva osmorica zajedno imaju samo dve pravosnažne presude, iako im je u prvostepenom postupku određeno 29 godina zatvora, od čega su “delije” dobile 12, a “grobari” 17, ali pravosnažnih presuda i dalje nema.
Ceo tekst možete pročitati na sajtu Blic-a

Izvor: Blic

Pogledajte još