Horoskop i ljubomora: Škorpija i Ovan prvaci, Vodolija najmanje sumnja

Ovan je najstrastveniji u izlivima ljubomore

Pripadnici ovog znaka imaju problem s apsolutnim poverenjem, zbog čega pomno prate poteze svog partnera i analiziraju ih. Na pojavu sumnje reaguju impulsivno i trenutno, bez obzira gde se i pred kim nalaze. Budući da su hiroviti, od Ovnova možete očekivati svašta - od bacanja tanjira od gađanja prstenom, pa čak i pretnje. Ipak, ako se ponašate korektno i demantujete njihove sumnje dokazima, ljubomora će nestati.

Bik može da guši ljubomorom

Iako su pripadnici ovog znaka dobroćudni i teže harmoničnim vezama, pobudite li njihovu sumnju - očekujte i teško nepoverenje. Iako neće brzati sa zaključcima, Bikovi će pomno istražiti da li ste ih ili nameravate prevariti, a tada očekujte teške reči, jer mrze osećaj gubitka kontrole. Tada će vam postaviti jasne zabrane i odrednice ponašanja, a sve kako biste spasili odnos, piše 24sata.hr.

Blizanci sumnjaju zbog sopstvenog ponašanja

Iako nisu posebno skloni ljubomornim scenama, pripadnici ovog znaka sumnjaće u partnerovu vernost jer i sami dosta flertuju. Ipak, ostaće smireni i navoditi partnera da se sam otkrije, ali neće biti srećni dokaže li se da je istina. Koliko god ljubomora bila loša, ako Blizanac nije nimalo ljubomoran, to je i znak da se poprilično ohladio.

Ljubomorni Rak se ponaša kao dete

Hipersenzibni pripadnici ovog znaka potpuno su predani ljubavi, a iako nisu skloni pesimističnim razmišljanjima o prevari, jako će ih dotaći svaka pretnja njihovoj vezi. Durenje, pogledi ispod oka i ignorisanje - tipična su reakcija ljubomornih Rakova. Ipak, ta će osećanja brzo da prođu jer ne žele svojim ponašanjem da izazovu dalje udaljavanje. Ako pronađu dokaz prevare, to podnose najgore od svih znakova.

Lav je više posesivan nego ljubomoran

Pripadnici ovog znaka poprilično su skloni ljubomori, ali ona nije tako gruba kao kod drugih znakova i često izgleda samo kao potvrda ljubavi i njihovog interesa. Najčešće su ljubomorni zbog povređenog ponosa, prevelikih očekivanja od partnera ili iz straha da ih on ne voli dovoljno. Prevare se više plaše zbog udarca svom egu nego izdaje ljubavi.

Device uživaju u istraživanju partnera i njihovih propusta

Device, slično kao i Bliznaci, u partnerovu vernost sumnjaju prvenstveno jer same vole privlačiti tuđe poglede, pa pretpostavljaju da to čini i njihov partner. Ako im partner da povoda za ljubomoru, pripadnici ovog znaka pomno će istražiti njegovo ponašanje, a biće potrebno i jako puno uveravanja da nije tako kako se čini.

Vaga je sumnjičava, ali racionalna

Vage nisu sklone ljubomori, ali partnera koji iskušava njihovu toleranciju očekuje teška situacija. Osete li se ugroženima, one će racionalno uzeti u obzir sve što znaju i postaće nepredvidive i opasne. Iako će se činiti naizgled mirni, pripadnici ovog znaka osvetiće vam se zbog pozicije u koju ste ih doveli.

Škorpije su prvaci u ljubomori

Škorpije su najviše ljubomorne od svih znakova Zodijaka, iako postoje izuzeci. Uglavnom, kod iskazivanja ljubomore nisu nimalo taktične, ne biraju reči i mogu se osećati izdano zbog stvari na koje druge ne bi reagovali. Teško će otvoreno priznati ljubomoru rečima, no ona će se jasno videti na njihovim licima.

Strelac odmah rešava problematične situacije

Pripadnici ovog znaka nemaju vremena ni strpljenja da čekaju i partnera ulove u mogućoj zamci prevare. Oni će odmah da reaguju i kažu šta im smeta. Tako se čak žele i zaštititi, jer znaju da preko dubljih izdaja ne mogu preći niti uz najbolju snagu volje.

Jarac se zbog ljubomore povlači u sebe

Pripadnici ovog znaka retko sami sebi priznaju da su ljubomorni, a najviše se vode pitanjem svog dostojanstva i da li je ono netaknuto. Ako su ljubomorni, postaju hladni, zatvoreni i proračunati, ali neće žuriti sa svojim reakcijama. Ipak, ako pronađu konkrentne dokaze prevare, tada zauvek zatvaraju svoja vrata partneru.

Ako je i oseća, Vodolija ljubomoru vešto skriva

Pripadnici ovog znaka po svojoj prirodi imaju puno poverenja u partnera, najpre jer im je on svojim prethodnim ponašanjem morao dokazati ljubav. Ako je prošao taj test, retko će biti meta ljubomore koju Vodolija smatra najgorim osećajem u ljubavi. Zbog toga i sami pogođeni ljubomorom o tome ćute i trude se da što pre zaborave.

Ribe su više nesigurne nego ljubomorne

Pripadnici ovog znaka se u ljubavi potpuno predaju, a zbog toga su i kao partneri vrlo ranjivi. Ako osete ljubomoru, zbog nesigurnosti će njene uzroke tražiti u sebi i tiho patiti. Iako se svim srcem trude partneru oprostiti prevaru, njihova im nesigurnost to ne dopušta, pa je velika ljubomora siguran put u kraju odnosa kod Riba.

(Izvor: 24sata.hr)

Pogledajte još