Još jedan domaći film na Cinema Cityju

Na ovogodišnjem Festivalu filma i medija "Cinema City" premijeru će doživeti film Miloša Pušića "Jesen u mojoj ulici"

Broj domaćih filmova koji će premijeru doživeti na drugom po redu Festivalu "Cinema City" polako se uvećava. Nakon što je najavljeno da će Festival otvoriti animirani film Alekse Gajića "Technotise: Edit i ja", kao i da će biti prikazani novi film Miroslava Momčilovića "Čekaj me, ja sigurno neću doći" i film "Hitna pomoć" Gorana Radovanovića, takmičarska selekcija "Nacionalna klasa" bogatija je za još jedan naslov. Radi se o debitantskom dugometražnom filmu novosadskog reditelja Miloša Pušića "Jesen u mojoj ulici"

Ova autentična priča o odrastanju i prijateljstvu govori o Promaji i Kučetu, dvadesetogodišnjacima koji besmisleno provode dan u jednom od zabačenih predgrađa Novog Sada. Tražeći novac da prvi put posle osnovne škole odu na more, provode nas kroz podsvet Detelinare, kroz ignorisan i zaboravljen deo drušva. Uprkos tome što sve ukazuje da će ovo biti samo još jedan jesenji dan, na ovom naizgled bezazlenom putu dogodiće im se trenutak koji će zauvek izmeniti njihove živote. 

Glavne uloge u ovom na prvi pogled zanimljivom filmu tumače mladi glumci Filip Đurić, Nikola Spasojević, Milica Trifunović i Nađa Dobanović. Za montažu filma bio je zadužen Ivan Knežević, dok fotografiju potpisuje Aleksandar Ramadanović. 

Inače, reditelj, scenarista i producent filma "Jesen u mojoj ulici", Miloš Pušić, režirao je do sada dva kratka dokumentarna filma. Jedan od njih, "Uspavanka za dečaka", na prošlogodišnjem izdanju Festivala "Cinema City" osvojio je nagradu za najbolji film u kategoriji "Up to 10 000 bucks".

Film će se takmičiti za nagradu Festivala "Ibis", a biće prikazan u u sredu 10. juna u 20.00 u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

U nastavku pogledajte promo reel filma "Jesen u mojoj ulici" koji nam deluje kao ostvarenje na tragu filmova nezavisnih svetskih produkcija - mesto gde se low budget sreće sa životom kojima je kamera samo posrednik.

Katarina Milovanović

Pogledajte još