ROLAN GAROS: Finale prekidali protivnici gej brakova

0

Finale teniskog turnira Rolan Garos između Rafaela Nadala i Davida Ferera prekinuli su danas demonstranti koji se protive istopolnim brakovima u Francuskoj, a jedan od njih uspeo je i da uđe na teren.

Prvi incident desio se na vrhu tribina, kada su dvojica gledalaca istakli transparent protiv zakona o gej brakovima na kome je na engleskom pisalo: “Pomagajte, Francuska gazi prava dece”.

Posle kratkog prekida igre, oni su izbačeni sa stadiona. Nekoliko minuta kasnije, čovek bez majice, s maskom i bakljom u ruci, ušao je na teren, a njega su odmah u tišini izbacili redari.

Na njegovim prsima je, takođe na engleskom, pisalo “Prava dece”. Izveštači AFP-a naveli su da je četvoro osoba starosti od oko 20 godina kako napuštaju stadion u pratnji redara.

“Protestujemo protiv onoga što nosi zakon (ministarke pravde Kristijane) Taubire iz straha za budućnost naše dece”, jedan od njih je rekao za AFP.

Osim toga, drugi demonstranti, bez majica i sa maskama, razvili su transparent na kome je pisalo “Daj ostavku, Olande”.

Ukupno je 12 osoba predato policiji zbog ugrožavanja bezbednosti na Rolan Garosu.

Finale Rolan Garosa narušeno je ranije još jednom, 2009. godine, kada je grupa gledalaca htela da uđe u teren i priđe Rodžeru Federeru, tadašnjem pobedniku.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.