Vujošević: Daleko smo od slavlja

0

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da niko u tom klubu ne misli da je borba za titulu završena, i da veruje da će, ako njegova ekipa ne pobedi Crvenu zvezdu u predstojećem duelu, to učiniti u nekom od preostalih mečeva u seriji.

“Ja sam već posle pobede na prvoj utakmici rekao da je ekipa koja povede prva 2:0 je daleko od cilja. Dobiti utakmicu protiv Crvene zvezde je teška stvar, ma kako to izgledalo sa strane. Nema tu nikakvih garancija, osim velike želje. Niko od nas ne misli da je stvar blizu kraja i da će Zvezda reagovati na bilo kakav drugi način
osim da daju maksimum jer su pribijeni uz zid”,
rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Partizana vode sa 2:0 u pobedama protiv Crvene zvezde u finalu plej-ofa Superlige Srbije i potrebna im je još jedna pobeda kako bi odbranili šampionsku titulu.

“Mislim da nema svadbarske atmosfere. Svesni smo opasnosti koje proizilazi iz imena i snage našeg protivnika. Mislim da niko nije toliko neinteligentan da ne oseća neke opasnosti. Imam iskustvo kao trener… (Vontigo) Kamings je nomad kupio kartu za povratak kući posle druge utakmice, a mi izgubimo treću. Trofej ili uspeh ne možete napraviti bez truda i malo sreće”, rekao je on.

“Svesni smo da protivnik ne odustaje, jer su oni veliki protivnik i po sastavu tima i kluba i broja navijača. Svima nama je ta stvar iracionalnija, ali to sigurno nije nešto od čega bi država zavislila, to je klupsko takmičenje i ne treba da pomuti razum bilo kome”, dodao je Vujošević.

Treća utakmica, u kojoj će Partizan biti domaćin, igra se sutra od 19 sati u hali Pionir, a Vujošević je rekao da je njegova ekipa “daleko od slavlja”.

“Svi znamo da su te utakmice više od igre. Kada navijače pitaš da li im više znači pobeda nad Zvezdom ili titula, iracionalnom bi se reklo da se dobije Zvezda. Mi smo napravili izuzetnu stvar u drugom meču i dolazimo u priliku da osvojimo titulu. Ukoliko ne uspemo u ponedeljak, ubeđen sam da možemo da pobedimo jednu utakmicu u preostale tri”, rekao je on.

“Obe ekipe su ostvarile plasman u Evroligu preko Jadranske lige. Taj cilj je ispunjen. Biće veći interes publike i sponzora. To ne može da se obezbedi u domaćem prvenstvu”, dodao je trener srpskog šampiona.

Kada košarkaši igraju “večiti” derbi organizator utakmice ne prodaje karte, već u halu mogu da uđu samo oni sa pretplatnim kartama. Međutim, u obe prethodne utakmice bilo je navijača oba kluba.

“Vidim da su navijači odlučili da razmenjuju karte, a i sponzorski paketi idu protivničkim navijačima. To valjda znači da su preuzeli odgovornost da ne bude nikakvih incidenata koji bi ugrozili utakmicu kako bi derbi bio derbi”, rekao je Vujošević i dodao da nema problema sa sastavom tima.

Vujošević je istakao da ne prati puno šta se piše po medijima, jer želi da zadrži mir i priprema treninge i da “ne može da odgovara za naslove u štampi”.

“Ima raznih tumačenja, kada je bila priča o porezu Partizana, ja sam rekao da nema neko pravo da priča Partizanu. Nisam nikoga prozivao po imenu, niti sam reako da je Čović kriminalac, niti sam rekao da nije. Time se prosto ne bavim. Vidim po nekim člancima da hoće da tuže, a ja ću im obezbediti što pre priliku da odbrane svoju čast”, rekao je Vujošević.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.