Đilas: Nema sukoba između DS-URS

On je gostujući u "Utisku nedelje" rekao da taj problem datira od oktobra prošle godine kada su smanjene neke takse i kada su ukinute takse na splavove.

"Nemam problem ni sam kim, samo imamo različite stavove, ideje. Imam problem sa Dinkićem koliko imam i sa Dačićem i Vučićem. Kriza je sve veća i veća, a budžet se sve teže puni i republički i gradski. Pre nekoliko dana, Beogradu nisu prebačena sredstva, zato što neki iznosi nisu bili plaćeni, kao na primer dve hiljade dinara Centra za kulturu Grocka. Ovo je posledica jednog zakona koji je pogrešan, a donet je jer u vladi sede oni koji se nikada nisu bavili privredom, već samo ekonomijom. Nije problem da li je rok plaćanje 30, 60 ili 120 dana već je važno da se taj datum poštuje", rekao je Dragan Đilas.

Potpredsednica URS-a Suzana Grubješić kaže da nema problem ni sa kim lično, ali da ima problem sa neitinama koje se pojavljuju i kad se ne govori istina.

"Čist marketing da je da je bio napad Dinkića na Beograd, politika je mnogo više od marketinga. Đilas je rekao da nikad neće sa nama, a u politici nikad ne treba govoriti 'nikad'", rekla je Grubješićeva.

Ona je navela da su rokove plaćanja tražili privrednici, da bi država prestala da duguje privredi.

"Dok ne uplate sredstva neće dobiti deo transfera od poreza na zarade. Ne sviđa se ni meni Bus Plus, pa ga koristim. Idem autobusom 95 na Novi Beograd, a ne službenim vozilom", navela je Grubješićeva.

Potpredsednica Vlade za vropske integracije, govoreći o izborima, kaže da URS ne može da izazove izbore u Beogradu.

"Mi nikada nismo rekli da je Đilas nesposoban i nismo rekli da zahtevamo izbore već da bi bilo dobro da se održe. URS ima pravo da kritikuje republičku vladu kao i beogradsku i pokrajinsku vlast. Ako očekujete da kazem da vlast u Beogradu radi fenomenalno, e pa ne radi. Evo mene recimo zanima koliko košta most, zašto se godišnje izda tako malo administrativnih dozvola, zašto PLAZA ne može da dobije dozvolu pa ide u Kragujevac, zašto komunalci ne rade dobro svoj posao, pa ja povlačim političke veze da se to reši, kao kada smo imali iproblem sa grejanjem u mojoj ulici. Stoje tamo na sajtovima neki telefoni, možete da zovete ceo dan, niko vas se javiti neće", pita se Grubješićeva.

Usledio je i odgovor prvog čoveka Beograda i Demokratske stranke.

"Most kosta 160 miliona evra. Svako ko hoće da gradi u Beogradu dobio je dozvolu. Napravljeni su bulevari, obdaništa, mostovi. Što se tiče grejanja, u celoj Srbiji zajedno pa puta 3 e toliko se ljudi greje u Beogradu, normalno je da će da bude nekih kvarova. Još pre 6 meseci rekli smo našim programom kako može da se ulaže u Srbiju, a šta da se ne radi. Danas je lošija situacija nego pre godinu dana, rekli smo da je bolji fiksni kurs, rekli su nam da nemam o pojma", kaže Đilas.

(Izvor: B92)

Pogledajte još