Puž je brži: Pismo od Sarajeva do Užica putovalo 9 godina

0

Mehmed Mujanović (78) iz Sarajeva napisao je 2004. godine pismo Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja Užice za ponovno određivanje starosne penzije. Posle devet godina puta i lutanja pismo se vatilo u Sarajevo i uručeno je Mujanovićevom sinu.

Pismo koje je napisao 2004. godine nije tada, kao ni narednih devet godina, stiglo na adresu na koju je bilo upućeno, iako je udaljenost od Sarajeva do Užica 193 kilometra, vožnje tri i po sata. Mujanović je bio šokiran kada je na žigu pošte na koverti video datum, s obzirom na to da je izgubio svaku nadu da će mu ikada biti dostavljeno.

Živim u Sarajevu. Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja Užice pisao sam 29. aprila 2004. godine radi povećanja penzije. Oni mi, kako stoji u pismu, odgovaraju 16. septembra 2010, a meni pismo stiže tek 12. februara 2013. godine. Ja sam mogao da umrem i ne bih saznao šta su odlučili za moju penziju. Devetogodišnje putovanje pisma za tako važnu stvar kao što je penzionisanje čoveka je sramotno“, kaže Mujanović.

Socijalnom osiguranju Užice Mujanović je, kako kaže, pisao jer mu nije bio upisan ceo radni staž od godinu i po.

Brzina puža je, verovatno, veća od brzine kojom je pismo putovalo“, dodao je Mujanović.

Izvor: Vesti online

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.