Svečani doček za heroinu: Keruša bez njuške se vratila sa lečenja u SAD (FOTO i VIDEO)

0

Da li se sećate keruše Kabang sa Filipina? Ovaj hrabri pas ostao je bez njuške kada se bacio pod motocikl, kako bi spasio život ćerki i bratanici svog vlasnika. Nakon toga, Kabang je obolela od raka, a posle nekoliko meseci oporavka, napokon se vratila kući.

Mešanka Kabang dobila je herojski doček u gradu Zamboanga na jugu FIlipina pri povratku sa lečenja u Kaliforniji.

Kabang je izgubila gornju vilicu još 2011. godine, zatim je obolela od raka, a ustanovljeno je da ima i srčane crve. Ipak, ova vesela kuca je pobedila opaku bolest i uspešno se oporavila od niza operacija. Svaki od zahvata, koji su obuhvatili operaciju zuba, nepca i njuške, morao se uspešno izvesti i okončati, kako bi moglo da se nastavi sa sledećim. Zato je u oporavku ove kuce učestvovao tim najraznovrsnijih veterinarskih stručnjaka, kakve je Kabang svojim humanim činom i zaslužila.

Foto: Beta, AP

Kako prenosi AP, Kabang je provela više meseci na lečenju u veterinarskoj bolnici Univerziteta Kalifornija zahvaljujući donacijama prikupljenim iz inostranstva, a za njeno lečenje potrošeno je 27.000 dolara.

Pas i njena vlasnica Rudi Bungal vozili su se u crnom pikapu ukrašenom žutim balonima do zgrade opštine gde je gradonačelnik Kabang nazvao “ponosom Zamboanga”.

Foto: Beta, AP

Možda danas ne bih bila živa“, rekla je jedna od devojčica koju je pas spasao.

Izvor: Tanjug via Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.