Kraljevo: Oteo novac i zlato, a zatim ranio vlasnika kuće

0

Pripadnici kriminalističke policije podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu protiv nepoznatog izvršioca koji je hicem iz pištolja vlasniku porodične kuće u mestu Rudno kod Kraljeva naneo tešku telesnu povredu.

Kako je saopštila danas Policijska uprava Kraljevo, sumnja se da je razbojnik, maskiran “fantomkom“ i naoružan, došao do porodične kuće V. A. (48) i S.A. (46) i njihovo troje dece i, uz pretnju da će ih sve pobiti, zahtevao novac i zlato.

Kada se vlasnik V.A. oglušio o njegova naređenja i pokušao da zaštiti sebe i porodicu, razbojnik je u kući ispalio više hitaca, tom prilikom ranivši V.A. u predelu stomaka.

Odmah potom, razbojnik je sa stola uzeo iznuđeni novac i zlatan nakit u vrednosti od preko 50.000 dinara i pobegao.

Povređeni je prebačen u Zdravstveni centar „Studenica“ u Kraljevu gde je podvrgnut hirurškom zahvatu i nalazi se van životne opasnosti.

Uviđaj je u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca i pripadnika kraljevačke kriminalističke policije izvršio istražni sudija Višeg suda u Kraljevu, a trenutno se radi na identifikaciji i pronalasku odbeglog razbojnika, kao i rasvetljavanju svih okolnosti izvršenja ovog krivičnog dela.

Izvor: Tanjug via Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.